Condemnen l'exdictador del Txad Hissène Hauré a cadena perpètua

Un tribunal especial de la Unió Africana declara l'excap d'Estat culpable de crims contra la humanitat i tortures

31.05.2016 | 07:34

L'exdictador del Txad Hissène Hauré va ser condemnat a cadena perpètua al Senegal per un tribunal especial de la Unió Africana, i així es posa fi a més de 26 anys d'impunitat i un asil daurat a Dakar, on va aconseguir refugiar-se després de perdre el poder el 1990. El tribunal especial de la Unió Africana (UA), encapçalat pel magistrat Gberdao Gustave Kam, va declarar culpable de crims contra la humanitat i tortures Hissène Hauré, en el mandat del qual es van registrar uns 40.000 assassinats polítics i més de 200.000 casos de tortura.
"Les cambres el condemnen a cadena perpètua i té un termini de 15 dies per apel·lar el veredicte", va declarar el president de les CAE en acabar la lectura de la sentència. "Les cambres el declaren culpable de crims contra la humanitat, de violacions i relacions sexuals forçoses, de raptes, de tortures i actes criminals", va sentenciar Kam.
Hissène Habré, vestit amb el seu tradicional bubu blanc i turbant de mateix color, no va manifestar cap reacció al veredicte del tribunal, i va mantenir així l'actitud de total indiferència que ha adoptat des del començament del judici el juliol del 2015.
El tribunal va considerar que, sent cap de l'Estat, màxim cap de les forces armades i de la guàrdia presidencial, Hauré controlava directament i personal el sistema de repressió que va crear ell mateix i que va causar milers de víctimes entre el 1982 i el 1990. Va destacar així mateix la plena responsabilitat d'Hauré en els crims comesos per la Direcció de Documentació i Seguretat (DDS) i la Brigada de la Seguretat Interior (BSIR), veritables braços armats de la repressió. La pena infligida a l'anomenat "Pinochet africà" coincideix amb la petició de la Fiscalia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Un terç dels immigrants de ´la Jungla´ de Calais ja han estat evacuats

Les hores prèvies a l'evacuació han estat marcades pels disturbis i la tensió entre policies i...

Dimarts plujós, però amb mínimes més altes

Durant el matí poden caure plugims a qualsevol punt del país

L´Ajuntament de Barcelona ordenarà el precinte del CIE els pròxims dies

L´Ajuntament de Barcelona ordenarà el precinte del CIE els pròxims dies

Els interns que estaven en vaga de fam des d'aquest diumenge l'han abandonat

El PSOE acorda l´abstenció a Rajoy i posa fi als deu mesos de bloqueig

El PSOE acorda l´abstenció a Rajoy i posa fi als deu mesos de bloqueig

La resolució va ser ratificada per 139 vots a favor, mentre que 96 dirigents es van mantenir...

Enllaços recomanats: Premis cinema