El portaveu del PSOE al Congrés, Antonio Hernando, es va mostrar d'acord amb el contingut del manifest que han signat 6 exministres socialistes, així com exdirigents d'altres partits com el PP, Ciutadans o UPyD. "Els signants d'aquest manifest demanen que hi hagi un govern com més aviat millor; estic d'acord amb això i per això és fonamental que Rajoy es posi a treballar", va dir des d'Almeria.

El manifest que han signat Javier Solana, Joaquín Almunia, José María Maravall, Mercedes Cabrera, Tomás de la Quadra Salcedo o César Antonio Molina reclama als líders polítics "fer tots els sacrificis, fins i tot els més personals" per aconseguir que hi hagi un govern "amb el suport parlamentari suficient" i evitar així unes terceres eleccions.

D'altra banda, la vicepresidenta del govern en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, va assegurar ahir que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, està mantenint contactes "intensos, actius i discrets" per fer realitat el seu objectiu de ser investit de nou president com més aviat millor i aconseguir que es puguin aprovar els pressupostos generals de l'any que ve.