Almenys dos donants que han atret importants sumes per a la campanya del candidat republicà a la presidència dels EUA, Donald Trump, han demanat que se'ls tornin els diners després dels seus comentaris denigrants cap a les dones revelats la setmana passada.

El canal NBC va tenir accés a dos correus electrònics en què sengles donants demanen el reemborsament de donacions en sentir-se ofesos i valorar amb repugnància l'enregistrament del 2005 publicat divendres en el qual Trump presumeix de poder abusar de dones per ser famós.

"No puc expressar prou la meva decepció per les recents notícies sobre el senyor Trump (...) Com a pare de dues filles que aviat es casaran, sento repulsa pels comentaris sobre les dones", escriu un dels donants, que "respectuosament" demana que se li reemborsin els diners.

Un altre dels donants diu que està "mortificat" en escoltar els comentaris de Trump, per la qual cosa declara: "no puc donar suport a un home masclista (...) Espero que em tornin les donacions".

Segons NBC, els donants han aportat fins ara desenes de milers de dòlars a la campanya de Trump, en recórrer a les seves xarxes de coneguts per recaptar donacions polítiques. Un d'ells assegura que ha recaptat prop d'un milió de dòlars per a Trump i ha notificat al fons Trump Victory que no té intenció de seguir buscant donacions per al candidat republicà.

Un altre diu que està avergonyit per haver demanat diners per ajudar Trump a ser elegit per ocupar la Casa Blanca, especialment després de veure el vídeo en què Trump parla de manera lasciva de les dones, cosa que ha estat la gota que ha fet vessar el got, assegura.