L'aeroport londinenc London City Airport va ser evacuat ahir després d'activar-se una alarma d'incendis perquè s'havia produït un incident de naturalesa "química" que s'estava investigant a l'hora de tancar aquesta edició, va explicar un portaveu del Servei de Bombers de la capital britànica.

El succés, del qual es van divulgar poques dades, va obligar centenars de passatgers a abandonar la terminal de l'aeroport i també va impedir que s'efectuessin els enlairaments i aterratges programats.

Segons va assenyalar el Servei d'Ambulàncies de Londres, un total de vint persones van haver de rebre atenció mèdica a l'aeroport després de tenir problemes respiratoris i dues van haver de ser traslladades a un hospital.

Una portaveu de l'aeroport, situat a l'est de Londres, va revelar que, a conseqüència del que va passar ahir, es van suspendre tots els vols previstos per a la jornada i diversos serveis procedents de ciutats com Frankfurt, Amsterdam, Belfast i París van haver de ser desviats a altres aeroports britànics.

El Servei de Bombers que va participar en el sinistre va explicar que es va tractar d'un "incident químic", sense oferir més detalls. Després de saltar l'alarma antiincendis, tres unitats del servei, amb un total de 15 efectius, van acudir al lloc per col·laborar amb els equips d'extinció que ja hi treballaven. "Unes 500 persones, entre passatgers i empleats, han estat evacuades", va corroborar un portaveu d'aquest servei.

Chris Daly, que va arribar a l'aeroport de la Citty londinenca en l'últim vol de British Airways que va aconseguir aterrar-hi, procedent de Glasgow, va relatar a la cadena de televisió de la BBC que els passatgers van haver de travessar a corre-cuita la pista d'aterratge i no van poder recollir els seus equipatges: "No ens van dir realment res, però vam veure la gent corrent i els cotxes de bombers i vam suposar que alguna cosa seriosa estava passant".

L'incident a l'aeroport de la City es va produir l'endemà que ha-gués de ser evacuada l'estació del metro londinenc de North Greenwich, davant la presència d'un paquet sospitós que el van fer explotar els artificiers de la policia britànica.

El cos de seguretat va informar de la detenció d'un jove de 19 anys, amb problemes mentals i connexions amb el radicalisme islàmic, com a principal sospitós de la fabricació de l'artefacte explosiu.