Patrick Nogueira Gouveia, autor confés de les morts dels seus oncles i dels dos fills d'aquests darrers, dos nens d'1 i 4 anys, a Pioz (Guadalajara), és un jove "narcisista" i "solitari", que bevia i fumava molt i va actuar guiat per unes "ganes irrefrenables de matar".

La Guàrdia Civil dóna per tancat el cas i té clar que l'únic autor del crim és Nogueira i, encara que no en pot concretar el mòbil, dubta que es tracti d'un assumpte sentimental. A falta d'alguns "serrells", els investigadors han encaixat les peces del trencaclosques del dia dels fets, el 17 d'agost.

Com cada dia, Patrick Nogueira, un jove esportista, va anar al matí al gimnàs, a Alcalá de Henares. Després, va pujar en un autobús per anar a Pioz. Tal com va relatar en l'única declaració que ha fet a la Guàrdia Civil, a l'autobús era conscient de les seves ganes irrefrenables de matar. De fet, havia comprat bosses d'escombraries, cinta aïllant i una navalla. Entorn de les 4 de la tarda i després de mirar el plànol que hi ha a l'entrada de la urbanització (ell coneixia el carrer i el número del xalet perquè l'hi havien donat les víctimes), va trucar al timbre, i la seva tia, Janaina Sants, va sortir a rebre'l. Tots dos van entrar a la cuina, on el suposat assassí li va clavar la navalla. Presumptament després va matar els nens, però en la seva declaració, en la qual reconeix certes llacunes, va assegurar que no recorda com va posar fi a la vida dels infants ni com va netejar la casa.