Dos alpinistes catalans van morir ahir al migdia mentre practicaven escalada sobre gel als Alps francesos, segons va confirmar a l'Agència Catalana de Notícies el departament d'Interior de la Generalitat.

Una de les dues víctimes mortals era un agent dels Mossos d'Esquadra. A primera hora de la tarda d'ahir el ministeri d'Exteriors confirmava la mort dels dos alpinistes i explicava que els havia caigut a sobre una cascada de gel.

Mitjans locals francesos van informar que els dos alpinistes van tenir l'accident mentre practicaven escalada sobre gel en un sector del municipi de la Greu, a la falda del massís de Meije.

Ahir a la tarda, el consolat general espanyol a Marsella ja s'havia posat en contacte amb les famílies i els va oferir ajuda per fer els tràmits de repatriació dels cossos.

Segons va poder saber l'ACN, l'agent dels Mossos d'Esquadra era un home de 39 anys natural de Cistella, municipi de l'Alt Empordà, que vivia a Figueres. Estava destinat a la zona de la Regió Policial de la Regió Metropolitana Nord dins de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO). Pel que fa a l'altra víctima, va transcendir que tenia 35 anys i que també vivia a Figueres. El consistori de la capital de l'Alt Empordà ha convocat un minut de silenci per a avui divendres a les dotze del migdia a la plaça de l'Ajuntament.