Agents de la Guàrdia Civil van desarticular a Alacant un entramat empresarial dedicat al cultiu i tràfic de drogues, i van arrestar 27 persones a qui se'ls imputen delictes contra la salut pública, tinença il·lícita d'armes i pertinença a organització criminal. En el transcurs de la investigació, en el marc de l'operació Skunk, s'han confiscat 1.122 plantes de marihuana, 1.200 quilos de cabdells i llavors de marihuana, 14 quilos més de marihuana disposada per al seu consum i un quilo i mig d'haixix.

També s'han confiscat més de 250 centímetres cúbics d'oli de cànnabis, així com també oli de cànnabis per a cigars electrònics i gominoles de cànnabis en forma de daus per a la seva fabricació amb forma d'osset.

Aquesta investigació, duta a terme per la Guàrdia Civil de Torrevella, es va iniciar quan els agents van detectar la ràpida proliferació de clubs de cànnabis en aquesta localitat. Durant les inspeccions, els agents van comprovar que qualsevol persona podia accedir-hi i comprar-hi substàncies estupefaents, com ara marihuana i haixix.

Els investigadors sospitaven a més que un dels locals, el club cannàbic, podia estar dirigit per una organització criminal dedicada al tràfic de drogues, i van descobrir que darrere de la suposada associació s'hi amagava un grup de ciutadans holandesos.

Els agents, amb la col·laboració d'altres policies europees, van constatar que aquests ciutadans tenien antecedents previs per tràfic de drogues en diversos països de la Unió Europea (Bèlgica, Holanda, el Regne Unit), i havien establert una xarxa de contactes de l'organització amb ciutadans espanyols d'Oriola, Elx i Torrevella.