El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va expressar ahir la seva preocupació perquè el PP utilitza Catalunya per tapar la seva corrupció, i va advertir que no cal descartar «qualsevol mesura repressiva» del govern central que pugui contribuir a «tirar encara més llenya al foc».

«Em sembla una barbaritat que algú pugui acabar a la presó per posar urnes en una mobilització», va dir Iglesias a TVE, i va considerar una «enorme bestiesa» que l'Executiu de Mariano Rajoy pretengui que la policia i els tribunals solucionin un «problema polític» i un «disbarat» produït pel PP.

Va insistir que és una «barbaritat» que es pugui «criminalitzar una manifestació política de l'independentisme», i va subratllar que els problemes se solucionen amb sentit comú i propostes democràtiques.

Per això, va defensar que l'1 d'octubre hi pugui haver una «mobilització política que es desenvolupi en llibertat» i que, després d'aquell dia, totes les forces polítiques es posin a treballar per fer un referèndum «de veritat, amb garanties i vinculant».

En aquest referèndum, en la seva opinió, les possibles respostes no haurien de ser només sí o no, sinó incloure també com a tercera opció una Catalunya reconeguda com a nació en el marc d'un encaix constitucional diferent.

Va recalcar que la Constitució s'ha «trencat» per culpa del PP, que no està preparat per governar Espanya, com, segons va dir, ho demostra el fet que sigui «marginal» tant a Catalunya com al país Basc.