Els ferits per la segona explosió a la urbanització Montecarlo d'Alcanar Platja van ascendir a nou, segons van confirmar els Bombers de la Generalitat. En una primera explosió, la nit de dimecres a dijous, hi va morir una persona i ahir es buscava si hi havia una segona víctima mortal.

Segons aquestes fonts, els ferits van ser sis agents dels Mossos que eren al lloc on abans-d'ahir a la nit es va produir l'explosió, en un xalet, un d'ells de caràcter greu, així com dos bombers més, ferits lleus, igual que l'operari de la retroexcavadora. El mosso ferit greu va ser traslladat en helicòpter medicalitzat a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona. Les mateixes fonts van indicar que l'accident es va produir quan una retroexcavadora retirava part de la runa de la casa que abans-d'ahir va quedar ensorrada. La persona que conduïa la màquina va resultar pràcticament il·lesa, ja que la pala de l'excavadora la va protegir.

Al voltant de les 19 hores l'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat, va comparèixer davant dels mitjans que són a la zona després d'haver visitat el lloc de l'explosió.

Montserrat va confirmar que una possible cambra de gas entre la runa hauria explotat per una espurna provocada per la retroexcavadora. Tot i que, segons va insistir Montserrat, «encara és d'hora» per conèixer-ne les causes, s'especulava que els ocupants de la casa manipulaven les bombones de gas per vendre-les posteriorment a turistes que viatgen en caravana i que es troben als càmpings de la zona afectada.