Reporters Sense Fronteres (RSF) ha presentat el seu Informe Anual 2017, on denuncia que el conflicte polític a Catalunya ha passat «una lenta però constant factura» al periodisme i als professionals que exerceixen la seva tasca en aquesta regió. «Els últims tres mesos de 2017 ja figuren entre els més negres de la història democràtica pel que fa a la llibertat de premsa a Catalunya», assegura l'informe, que va ser presentat ahir al centre Internacional de Premsa de Madrid, amb la presència del president de RSF Espanya, Alfonso Armada; i els periodistes Pepa Bueno, Siscu Baiges i Mehmet Siginir.

Durant la presentació, Armada va recordar que en aquest cas RSF ha rebut «queixes sistemàtiques de periodistes assetjats des de sectors propers a la Generalitat i la persecució dels mitjans s'exercia des del poder, cosa que no era equiparable al Govern espanyol», va reblar.

En el document, l'organització critica que els esdeveniments que han envoltat el conflicte han situat «els professionals dels mitjans catalans i enviats a Catalunya davant de situacions tan problemàtiques com intolerables».