Unes 160.000 persones, segons els convocants (40.000 segons la Policia), van manifestar-se ahir a París per protestar contra el president francès, Emmanuel Macron, en el primer aniversari de la seva arribada a l'Elisi.

La marxa Festa per Macron va ser convocada pel diputat François Ruffin, però va rebre el suport d'organitzacions d'esquerra, com ara sindicats, activistes i partits polítics (La França Insubmisa o el Partit Comunista Francès, per exemple). La mobilització va tenir ressò en altres ciutats de França, com ara Tolosa o Bordeus.

L'acte va començar al migdia a l'Òpera de París, on milers de participants van concentrar-se pacíficament abans de marxar cap a la plaça de la Bastilla, cap a les 2 del migdia, va informar el diari Le Parisien. L'ambient va ser festiu i van poder-se llegir pancartes amb lemes com: «A baix el president dels rics», «No al cop d'estat social», «Planificació ecològica» o «Per la 6a República».

El líder de La França Insubmisa, Jean-Luc Mélenchon, va posar-se al capdavant de la marxa i va denunciar «una campanya organitzada» per «demonitzar tota l'oposició». «Estem fent les coses amb calma, com és normal en un país democràtic, i som molt nombrosos», va destacar. A més, va criticar el «monarca» Macron. «Som els que encara protestem contra la violència social del món [...], contra la violència contra els treballadors martiritzats en els seus llocs de treball», va afirmar.