El Parlament d'Armènia va escollir ahir el principal líder opositor, Nikol Pashinian, com a nou primer ministre, gràcies al suport donat pel fins ara governant Partit Republicà d'Armènia (PRA), que s'ha vist abocat a cedir per resoldre la crisi política.

Als carrers d'Erevan, milers de persones esperaven ja per celebrar el que era una victòria anunciada de Pashinian, el primer intent del qual va fracassar al Parlament per la falta de suport del PRA. «Hem fet una revolució al nostre país», va celebrar Karine Balayan, de 19 anys, durant la concentració. Un altre dels manifestants, Mger Abramyan, un jubilat de 69 anys, va declarar que «és un dia gran en la història d'Armènia». «Viurem en un país lliure i democràtic», va proclamar des de la Plaça de la Revolució de la capital.

Pashinian, un antic periodista que va passar per la presó per encoratjar les mobilitzacions, era l'únic candidat a liderar l'executiu en la sessió parlamentària d'ahir. El seu nomenament suposa una ruptura amb el perfil de líders que han governat Armènia des de final dels noranta.