El Centre d'Esports Sallent va inaugurar ahir la nova gespa artificial del Camp de Futbol Municipal, precisament l'any en què l'estadi celebra el quarantè aniversari. Entre les remodelacions efectuades, s'ha substituït l'antiga gespa natural per gespa artificial, s'ha canviat la xarxa de reg i s'ha renovat l'equipament esportiu.

L'acte d'inauguració va començar amb un parlament d'autoritats a peu de gespa i que va obrir el president del Sallent, Josep Besora. "És un moment molt emotiu i que ens omple de satisfacció a tots els que hem estat lligats i vinculats a aquest camp", va dir Besora, que va haver de superar els problemes tècnics d'un micròfon que no va funcionar bé en tot el parlament. El president sallentí va recordar la tasca d'antics presidents com Ramon Monell, que va deixar l'empremta al club a mitjan segle passat, i Josep Planes. "La necessitat de fer la reforma era total. La gespa natural és útil si es pot mantenir bé, però havent-hi deu equips que utilitzen el camp era impossible", va afirmar sobre la importància de la remodelació, un cop acabat l'acte d'inauguració.

El segon de parlar va ser l'alcalde de Sallent, Jordi Moltó, que va destacar les dificultats amb què s'han trobat per tirar endavant el projecte. "Aquesta inauguració culmina un procés complicat amb moltes dificultats, algunes de les quals administratives. Com ara els que ens deien que aquesta remodelació era malbaratar recursos econòmics. Tot i això, també hi ha hagut problemes en la construcció, ja que amb la nevada es van haver de parar les obres. Per això la inauguració és un motiu de doble satisfacció des de l'Ajuntament", va destacar Moltó. "Ara, la propera obra que hem d'apuntar és la de la megafonia", va concloure irònicament l'alcalde.

Finalment, Josep Besora va fer baixar al terreny de joc Josep Guixé, soci número 1 de l'entitat. El club va voler reconèixer el seu suport incondicional al Sallent pràcticament des del naixement del club, el 1920, i li va entregar una placa commemorativa. A més a més, Guixé va fer l'estrena simbòlica de la gespa fent el servei d'honor. "El mèrit, més que meu, va ser del meu germà. Ell va viure pel futbol i ja als 13 anys el van fer de la junta. Ell va ser el que m'hi va aficionar", va explicar un cop finalitzat l'acte, mentre recordava els jugadors que van quedar campions comarcals el 1929.

El CE Sallent també va voler fer entrega d'un record als jugadors sallentins que van estrenar el camp municipal el 1970: Díaz, Rovira, Romero, Horta, Codina, Vallribera, Lluís i Martí. Tots van saltar a la gespa per rebre un record de mans del president i de l'alcalde.

L'himne també es renova

Les millores del camp no van ser les úniques novetats que va presentar el CE Sallent. L'himne, que va compondre Ramon Conangle l'any 1946, s'ha adaptat i modernitzat gràcies a Xavier Miranda i Andreu Peralba. La presentació d'aquesta nova versió també es va fer ahir, just quan Josep Guixé es dirigia a fer el servei d'honor.

En acabar els actes d'inauguració es va iniciar la jornada esportiva al camp, amb la disputa dels partits que van enfrontar el Sallent prebenjamí amb la Pirinaica i l'equip benjamí amb l'Arrels.