L'hotel Abat Cisneros de Montserrat ha hagut de tancar el servei de menjador a causa del despreniment d'un roc que va caure sobre el sostre de la cuina, just sobre la zona de plats calents. La pedra, d'uns dos metres de diàmetre, va impactar a l'edifici i va quedar estancada sobre el sostre, però l'impacte va fer entrar runa i petits trossos de roc dins la cuina. El patronat de la muntanya de Montserrat preveu que el servei de menjador de l'hotel serà tancat durant uns dies. La resta de serveis de l'hotel, com el d'habitacions, funcionen amb total normalitat.

La zona on va caure el roc ha registrat altres cops despreniments, ja que la part posterior de l'hotel està situada just a tocar de la muntanya i habitualment hi ha petites pedres que llisquen i van a parar entre l'edifici i la paret de la muntanya o bé queden atrapades a la malla de protecció. El roc que va caure dimecres al matí, però, va ser d'una mida més gran del que és habitual i va malmetre el sostre. Tot i això, el patronat de la muntanya de Montserrat ha informat que no va fer falta activar el servei dels Bombers, ja que el despreniment no va afectar cap carretera ni cap via de pas de vianants.

Mentre el servei de cuina i menjador estigui tancat, els clients de l'Abat Cisneros s'han de desplaçar al restaurant de Montserrat, que és ubicat a l'edifici Mirador dels Apòstols, per a fer els àpats. El restaurant de Montserrat exactament ofereix la mateixa carta que el restaurant de l'hotel Abat Cisneros.

L'hora en què va caure el roc, a les sis del matí, va evitar danys personals, ja que la majoria de treballadors encara no eren a l'edifici i els clients encara estaven dormint, tot i que el soroll de l'impacte va despertar de cop més d'un client.

Els treballs, que van començar el mateix dimecres al matí, s'han centrat a picar la roca per anar-la desfent. Un cop esmicolada, s'ha pogut retirar tota la runa que ha deixat i s'ha pogut iniciar la reparació del sostre. Els treballs es podrien allargar unes setmanes perquè caldrà inspeccionar l'estructura del sostre i l'edifici per assegurar que no hagi quedat tocada. Tot i les obres per reparar el sostre de la cuina i el tancament del servei de menjador, els clients que estan allotjats a l'hotel no han notat cap molèstia.