El grup parlamentari del Partit Popular ha reclamat al Govern de la Generalitat que faci els passos necessaris per tirar endavant un soterrament de les línies de Renfe i Ferrocarrils al seu pas pel nucli urbà de Sant Vicenç de Castellet. Es tracta d'una reivindicació històrica del municipi, que des de fa dècades ha topat amb el rebuig dels successius governs de Madrid pel seu cost econòmic.

Josep Llobet, diputat d'aquesta formació, ha presentat una proposta de resolució en què demana a l'executiu català que realitzi les gestions necessàries davant del ministeri de Foment i d'Adif -ens gestor de la línia ferroviària- per "iniciar les obres per al soterrament de les vies de Renfe" a Sant Vicenç. Llobet argumenta que "és primordial per a aquest municipi el soterrament de les vies per recuperar espai físic i millorar la mobilitat dins del poble".

El diputat popular ha posat en relleu que les línies de Renfe i Ferrocarrils de la Generalitat divideixen pràcticament en tres parts el nucli urbà de Sant Vicenç de Castellet, fet que ocasiona molts problemes de mobilitat tant als vianants com, molt especialment, als vehicles que hi circulen.

Llobet ha destacat que el soterrament no només eliminaria barreres, sinó que "generaria oportunitats de creixement".