Manresa va viure ahir una gran jornada de Carnestoltes. Ni el cel ennuvolat amb què es va llevar la ciutat ni el descens del nombre de comparses no van ser impediment perquè milers de persones es desplacessin fins al centre de la ciutat per seguir una rua que no va voler passar per alt les retallades en l'educació pública per part del Govern de la Generalitat. Les rei-vindicacions van anar a càrrec de l'AMPA de l'escola Sèquia, que, sense passar per alt el leitmotiv, la llum i l'aigua, va presentar els seus petits i grans integrants amb impermeables i paraigües. I per resoldre els dubtes de la disfressa, una gran pancarta: "La que està caient a l'escola pública".

La rua va començar amb rigorosa puntualitat. Deu minuts abans de l'inici, petits i grans ja envoltaven les onze comparses -sis menys que l'any passat- que protagonitzaven la rua. Les dues novetats de l'any, el Giranúvol i el Sidecar Gota d'Aigua, van encapçalar el recorregut, seguit del Mijac de Crist Rei i de l'Espai Minuatx, les AMPA de les escoles La Font, Serra i Hunter, La Flama, Puigberenguer, Valldaura, Sant Ignasi, Ítaca, Domíniques, i la música de la Unió Musical del Bages, els Grallers dels Tirallongues, els Grallers del Poble Nou, els Grallers dels Geganters de Manresa, els Grallers i Tabalers dels Geganters del Xup, els Tabalers de Xàldiga Taller de Festes, Band Tokades, Brincadeira i els músics d'Actua Produccions. Tampoc no hi van faltar els grans protagonistes: el Rei i la Reina del Carnestoltes.

Les comparses van passar pel passeig de Pere III, plaça de Sant Domènec, carrer del Born, Sant Miquel i plaça Major. Pel camí, canons de bombolles, confeti i neu artificial s'encarregaven d'amenitzar encara més la festa, que, un any més, va tenir embussos al carrer de Sant Miquel, fins al punt que entre els primers i els darrers d'arribar a la plaça Major hi va haver més de 40 minuts.

I amb el Rei i la Reina del Carnestoltes al damunt de l'escenari i davant d'una plaça on no cabia ni una sola persona més, va començar l'hora del ball amb el grup Encara Farem Salat.