Una dotzena d'agents dels Mossos d'Esquadra, membres de la Policia Local d'Artés, i també una dotació d'antiavalots de la policia autonòmica, van procedir ahir al desnonament d'un edifici situat al número 17 del carrer de Sant Pere, al poble vell d'aquesta localitat bagenca, i que actualment és propietat de Caja Madrid.

Els fets es van produir poc després de la una del migdia quan, per ordre judicial, els agents policials es van desplaçar fins a l'immoble en qüestió per procedir al desnonament. D'aquesta manera, es feia efectiu el procés d'execució hipotecària que anteriorment s'havia obert a la família que hi residia. Segons sembla, es tracta d'una sola persona que no es trobava a l'edifici quan ahir al migdia s'hi van desplaçar els agents.

En el moment en què es produïen els fets, cap a una vintena de veïns es van concentrar espontàniament davant l'edifici com a senyal de protesta davant el que consideren una vulneració del dret a l'habitatge.

Per la seva banda, el grup municipal de la CUP denuncia l'actitud adoptada per alguns dels agents presents en el desnonament per presumptes amenaces a un dels concentrats, i també per considerar que no haurien volgut donar explicacions sobre els fets, després que els veïns els les demanessin.

Davant d'això, el partit insta el govern municipal a accelerar els acords recentment aprovats arran d'una moció presentada per la mateixa CUP encaminada a facilitar el dret a l'habitatge.