Solidaritat Catalana per la independència (SI) va entrar el passat dijous una moció al registre de l'Ajuntament de Callús en què instava el consistori a exercir la sobirania fiscal. És a dir, a ingressar els impostos del municipi -IVA i IRPF- a l'Agència Tributària de Catalunya (ATC), en lloc d'ingressar-los a la Hisenda espanyola, mitjançant el mecanisme que es va enginyar la plataforma Catalunya Diu Prou. Ara com ara, 12 municipis del país i més d'un centenar d'empresaris ja paguen els impostos a l'ATC sense cap mena de problema legal. El darrer municipi a dur-ho a la pràctica és de la nostra comarca, Santpedor.

La moció presentada per Solidaritat a l'Ajuntament de Callús va acompanyada d'una carta adreçada als regidors del municipi en què se'ls demana que l'aprovin en el ple municipal. En l'exposició de motius, es recorda que Callús ja va aprovar d'adherir-se a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i que l'assemblea general d'aquesta entitat ja va acordar d'instar els seus membres a exercir la sobirania fiscal. Solidaritat espera que Callús s'uneixi a l'onada de més de cent municipis que l'AMI calcula que pagaran a l'ATC al segon trimestre.

L'acció forma part de la campanya que va iniciar fa uns quants mesos Solidaritat per tal d'impulsar l'exercici de la sobirania fiscal als municipis del nostre país.