L'Ajuntament de Sant Fruitós haurà d'incrementar de prop de 12.000 euros anuals el sou (sense complements) del secretari municipal, i equiparar-lo al que havia cobrat l'anterior, que eren 75.000.

Així ho dictamina un informe jurídic que el mateix equip de govern (Gent fent Poble, PSC i Imagina't) va demanar a la Diputació de Barcelona, després que l'actual secretari, Josep González Ballesteros, al·legués contra l'acord de ple del 22 de març passat en què s'aprovava rebaixar de 75.051 euros a 63.452 euros anuals el sou de la plaça de secretari en concepte de lloc de treball (és a dir, sense complements, Seguretat Social o triennis).

El motiu que va impulsar el secretari a impugnar aquell punt del ple és que l'aprovació per fixar el nou salari es feia després que ja tingués adjudicada la plaça, tot i que la incorporació al lloc de treball no es va fer efectiva fins al 16 d'abril. Ballesteros s'havia presentat a concurs per obtenir la plaça, la va guanyar, i el ministeri la hi va adjudicar el gener, dos mesos abans del ple.

Des del moment que el secretari va presentar l'al·legació, l'equip de govern "vam voler posar el cas a mans dels serveis jurídics de la Diputació, per tenir un veredicte neutral, i ara ens avindrem a la resolució", explica l'alcalde, Joan Carles Batanés. De fet, s'haurà de decidir per ple, que es farà dimecres, en què es portarà a votació la proposta de deixar sense efecte l'acord referent al sou del secretari aprovat en la sessió del 22 de març. Si s'aprova, tornarà a quedar en 75.000 euros, i s'haurà de pagar a Ballesteros la diferència que ha deixat de percebre durant els set mesos que ha estat treballant al consistori.

El grup municipal de CiU, a l'oposició, ha criticat "la inoperància" de l'equip de govern, a qui fa responsable de la situació. La portaveu de CiU, Mercè Casals, recorda que "quan el març es va aprovar la rebaixa, nosaltres ja feia un any que ho demanàvem", de manera que en el moment de l'adjudicació de la plaça a Ballesteros, el nou sou ja hauria estat fixat.