El cas que instrueix el Tribunal de Comptes contra alcalde, regidors i funcionaris de l'Ajuntament de Moià s'ha aprimat de manera considerable. Ahir informàvem que els regidors havien quedat exclosos de la causa. Una nova informació del cas indica que Josep Montràs, exalcalde de Moià, haurà de respondre per 74.338,56 euros de tiquets i despeses que no apareixen prou ben justificades en els comptes municipals del 2006 al 2009, segons l'acusació del fiscal. Francesc Armengol, que va ser secretari/interventor durant una part d'aquests anys, ara passa a ser acusat "directe solidari" de la causa, per tant el considera responsable a parts igual que l'exalcalde.

Les responsabilitats d'Armengol caldria buscar-les en el fet de no ser prou amatent en el seu vessant professional d'interventor. Per la mateixa raó, també es considera que pot ser "directe solidari" el darrer interventor, Alfons Rosell. Armengol i Rosell seran responsables en la part de temps que van ser interventors. L'acusació sobre els funcionaris de l'administració ve de l'acció de la Sindicatura de Comptes, que va considerar que havien de ser responsables subsidiaris en el procés. El fiscal ha demanat al Tribunal de Comptes que Armengol i Rosell tinguin una major implicació, i els ha apujat al grau de "directes solidaris".

La vista al Tribunal de Comptes quedarà limitada a aquestes tres figures, l'alcalde i els funcionaris que van fer d'interventors en el període 2006-09, i queden exclosos del procés la resta de regidors, tal com informàvem en l'edició d'ahir de Regió7. En un principi, la Sindicatura de Comptes va considerar corresponsables de les suposades irregularitats els regidors per les aprovacions acordades al ple en temes com ara la instal·lació de la gespa artificial al camp de futbol. Però un cop la causa va arribar al Tribunal de Comptes, des d'aquesta institució es va demanar a les parts que presentessin la corresponent acusació. El fiscal va fer la seva només sobre el tema abans comentat dels 74.000 euros, mentre que ni l'Ajuntament ni l'empresa pública Moià futur no s'hi van personar, amb la qual cosa la resta d'acusacions que havia fet la Sindicatura de Comptes no van prosperar.