La ponència ambiental del Departament de Territori i Sostenibilitat ha donat llum verda al projecte de millora de l'Aeròdrom del Bages, de gestió privada i ubicat a Sant Fruitós de Bages. El Govern ha conclòs eximir el projecte del tràmit d'avaluació d'impacte ambiental en considerar que no tindrà més efectes que els derivats de l'ús de l'aeròdrom actual, "més enllà d'una major utilització". Com a compensació, els promotors hauran de restaurar un tram del Riu d'Or. El projecte consisteix en condicionar de nou la pista i construir les edificacions necessàries per albergar un centre d'activitats paracaigudistes, activitats econòmiques, terminal de l'aeròdrom, un centre socials i hangars per les aeronaus

Com a mesura compensatòria a la intensificació de l'activitat de l'aeròdrom, la ponència ambiental ha estimat que els promotors del projecte hauran de restaurar el tram del Riu d'Or que es troba dins de l'espai d'activitat a un extrem del camp de vol. El Riu d'Or és un espai agroforestal que és considerat com un punt crític per a la connectivitat ecològica.

Un altre dels factors que s'ha analitzat és l'ambient sonor. S'ha efectuat un estudi de simulació acústica, que preveu que no es produirà impacte acústic en els receptors propers sempre que es mantinguin el nombre d'operacions i la tipologia de les aeronaus definits en el projecte. Segons la resolució, en cas que es modifiqués el règim d'activitat previst o les característiques sonores de les aeronaus, caldrà efectuar un nou estudi d'impacte acústic i, si s'escau, aplicar actuacions correctores.

El nou projecte ha de posar al dia unes instal·lacions que havien anat decaient amb el temps. Es condicionarà de nou la pista i es construiran les edificacions necessàries per albergar un centre d'activitats paracaigudistes, activitats econòmiques, terminal de l'aeròdrom, centre social i hangars per a les aeronaus. Es dedicaran uns 7.000 metres quadrats a edificacions i 2.000 a aparcament. La pista continuarà sent de terra compactada, sense previsió d'asfaltat.