L´Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i la Fundació Alícia han tancat un acord de col·laboració per promoure el producte agrícola de proximitat i treure´n el màxim profit. Una delegació del consistori encapçalada per l´alcalde, Oriol Junqueras, va visitar ahir la fundació al Mont Sant Benet (Sant Fruitós del Bages). La iniciativa implicarà un treball interdisciplinari entre pagesos, restauradors, escoles, diferents col·lectius del municipi i la pròpia Fundació Alícia amb el suport de l´Ajuntament. Inclourà sessions formatives per als pagesos i restauradors en les pròpies instal·lacions de la fundació i també el fet de treballar en la base d´un receptari que tingui com a protagonista el producte agrícola que s´està cultivant als horts de Sant Vicenç i a poblacions veïnes.

En aquest sentit, membres de la Fundació Alícia estaran presents a la 31a Mostra Comercial i Agrícola del municipi que tindrà lloc els dies 24 i 25 de gener amb un show cooking, on es prepararan receptes en directe a l´espai dedicat a la degustació, a la plaça de Lluís Companys. La idea és fer partícip al públic de tot el treball realitzat aquell dia i en les setmanes prèvies de formació. Aquest tipus de col·laboració s'estendrà al llarg de l'any amb diverses actuacions que es planificaran conjuntament amb la fundació, l'Ajuntament i diversos col·lectius del municipi. "Sant Vicenç dels Horts té moltes potencialitats, tant agràries com comercials i de restauració, i també poden jugar un paper molt important les escoles i els instituts, amb formació en àmbits que tenen sortida professional com la cuina i l´economia agrària", ha explicat Junqueras, que ha afegit "hem de saber posar-ho en valor i aprofitar-ho i segur que des de la Fundació Alícia ens poden ajudar". A la visita també ha assistit el regidor d´Ocupació i Empresa, Paco Rodríguez.

La Fundació Alícia té la seva seu a Sant Fruitós del Bages, on s´investiga com fer cuina sana i sostenible per a tota la població. Es treballa, per exemple, en investigacions per millorar els menjars de determinats pacients hospitalaris o s´assessora en investigació i desenvolupament a la petita i mitjana empresa.