La meitat de les parròquies que hi ha a la ciutat de Manresa avancen la missa del gall que tradicionalment se celebrava a la mitjanit perquè la major part dels feligresos que hi van són gent gran. D'aquesta forma se'ls facilita l'assistència a la litúrgia. A l'altra meitat de les parròquies es continua fent a mitjanit perquè així ja es commemora des de primera hora l'arribada del dia de Nadal.

Avançar la missa del gall s'ha anat fent cada cop més habitual en atenció a la gent gran. També per la manca de vocacions. Els sacerdots s'han de fer càrrec de més d'una parròquia. Llavors, la missa de mitjanit s'acostuma a fer on n'hi ha més tradició.

En alguna de les parròquies on s'ha avançat la missa ho han fet perquè els feligresos ho han demanat. És el cas de Crist Rei, on fins i tot l'opció de continuar fent-la a mitjanit o abans es va posar a votació l'any passat i majoritàriament es va optar per celebrar-la a les 11 de la nit.

Mossèn Estanislau Corrons explica que "molta gent ens deia que ens fem grans i que hauríem d'acabar una mica més d'horeta". Llavors es va decidir que fos la mateixa gent qui ho decidís, i 15 dies abans de Nadal de l'any passat tothom qui va anar a missa va poder dir-hi la seva. Hi van participar unes 150 persones, recorda Corrons, i més de 100 es van decantar per fer la missa a les 11 de la nit. L'any passat ja es va fer a aquesta hora i "vam tenir l'església plena, com és sempre a la missa del gall".

A l'església del Carme la missa es dirà a les 10 de la nit per "facilitar que la gent, si vol, hi pugui anar més d'hora", expliquen a la parròquia. A la Mare de Déu de l'Esperança, a la Mion, també se celebrarà a les 10 de la nit per segon any consecutiu. "Semblava que anava més bé per a la gent gran", explica mossèn Joan Aurich. Vam demanar una mica a quina hora podia ser millor i va semblar de fer-ho així". També depèn, opina, de les reunions familiars. "Hi ha qui fa el sopar de la nit de Nadal, però aquí a Catalunya no se celebra tant la tradició de Nochebuena. Per això per a molta gent esperar fins a les 12 era massa".