El programa d'aquest diumen ge 12 de juliol continuarà amb el protagonisme de l'orquestra Maravella, que oferirà el seu tradicional concert al Pla de la Font (19.00 h), les tocades al davant de la Casa de la Vila (23.00 h) i el ball de nit a l'envelat de la plaça de Sant Joan (24.00 h). La colla dels Diables de la Creu Alta (Sabadell) va oferir la nit del dissabte 11 de juliol el correfoc de Festa Major, una de les novetats del programa d'enguany.

Aquesta activitat s'havia de celebrar la passada Nit de Sant Joan, però va haver de ser suspesa a causa de la pluja. El correfoc va fer el següent recorregut: avinguda de l´Ajuntament, carrer González Solesio, carrer Domènec Quinquer, carrer Magí Fàbrega, carrer Sant Josep, carrer Salvador Vancell i plaça de Sant Joan. En els dies anteriors a la celebració de l'acte, l'Ajuntament va fer públiques diferents recomanacions de seguretat per a les persones participants en el correfoc.

El mateix dissabte 11 de juliol va tenir lloc a la plaça de Sant Joan una nova edició de la trobada castellera de la Festa Major, amb la participació de les colles Salats de Súria, Margeners de Guissona i Castellers d'Andorra. La cercavila d'aquest diumenge 12 de juliol ha recorregut els carrers del centre de la vila, després de la missa solemne de Festa Major que ha tingut lloc a l'església parroquial de Sant Cristòfol amb la presència de les autoritats locals i representants d'entitats i del Pubillatge Surienc.

Durant la cerimònia, la Coral Sòrissons de l'Escola Municipal de Música ha interpretat diferents cants i els Goigs de Sant Cristòfol, originals de mossèn Antoni Malats. Els grups participants en la cercavila han estat els Geganters i Grallers del Poble Vell, Geganters i Grallers del Gorg de l'Olla, Tro Gros, Bastoners de l'Agrupació Sardanista, Salats de Súria i la Xaranga de l'Escola Municipal de Música. Altres actes del cap de setmana han estat la pedalada popular, el 13è Memorial Marcos Hidalgo de pesca infantil i juvenil i una matinal d'inflables a les piscines municipals.

En dies anteriors també s'han portat a terme la inauguració de l'exposició del 48è Concurs de Pintura Ràpida, la benedicció de vehicles, una ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Súria, una cantada d'havaneres amb el grup Barca de Mitjana, una sardinada popular, sessions de castells inflables al parc municipal Macary i Viader, un ball infantil de confeti i una Nit Jove amb els grups Dekabellitos, Revoltijo, Bruno Marcel i Boquillas.

Els actes previstos per als propers dies són els següents:

Dilluns 13 de juliol

12.00 h.

Missa pels difunts de Súria

.

En el decurs de la celebració s´anomenaran

les persones que han mort a la vila durant el darrer any.

Lloc:

església parroquial

de Sant Cristòfol.

18.00 h.

Festa infantil d´escuma

.

Amb la col·laboració de l´associació de veïns

Mare de Déu d´Agost-barri Santa Maria.

Lloc:

pistes de l´Escorxador.

19.30 h.

Zumba Party

.

A càrrec de Zumba Xperience.

Lloc:

envelat d´estiu de la

plaça de Sant Joan.

23.00 h.

Castell de focs d´artifici

.

A càrrec de la pirotècnia Igual de Barcelona.

Llançat des del pont de Salipota. Patrocinat per Iberpotash.

En acabar el castell de focs d´artifici.

Ball amb l´orquestra Swing Latino

. Lloc:

envelat d´estiu de la plaça de Sant Joan.

Dimarts 14 de juliol

22.00 h.

Sardanes

.

Ballada amb la Cobla Ciutat de Manresa.

Lloc:

envelat d´estiu

de la plaça de Sant Joan.

Dissabte 18 de juliol

16.00 h.

Trobada de pesca de salmònids. Memorial Joan Codina

.

Concentració

de participants a les 16.00 h al bar Capri. Acabament a les 21.00 h. Tot seguit,

sopar i repartiment de premis al Casino de Valls de Torroella.

Diumenge 19 de juliol

9.00 h.

Trobada motera

. Lloc:

barri de Santa Maria.