El castell de focs d'artifici i un ball de nit a la plaça de Sant Joan van tancar dilluns 13 de juliol el segon cap de setmana de la Festa Major de Súria, que aquesta setmana viurà els seus darrers actes.

La Cobla Ciutat de Manresa oferirà aquest dimarts 14 de juliol la tradicional ballada de sardanes a la plaça de Sant Joan (22.00 h). La celebració del castell de focs d'artifici va tenir lloc amb l'expectació acostumada i la presència de nombroses persones al centre urbà i als miradors habituals dels barris suriencs. El castell de focs, llançat des del pont de Salipota, va anar a càrrec de la pirotècnia Igual (Barcelona), amb el patrocini de l'empresa Iberpotash-ICL.

El ball de nit va ser ofert per l'orquestra Swing Latino. Altres actes del dilluns de Festa Major, diada festiva a la vila, van ser la missa pels difunts, la festa infantil d'escuma i una sessió de zumba. L'orquestra Maravella va protagonitzar els actes festius celebrats durant la tarda i la nit del diumenge 12 de juliol, amb una gran assistència de públic en el concert celebrat a l'envelat d'estiu de la plaça de Sant Joan, i en les tradicionals tocades al davant de la Casa de la Vila. Posteriorment, la popular formació musical catalana va oferir un ball de nit a l'envelat.

Els darrers actes del programa de la Festa Major de Súria seran els següents:

Dimarts 14 de juliol

22.00 h. Sardanes. Ballada amb la Cobla Ciutat de Manresa. Lloc: envelat d´estiu de la plaça de Sant Joan.

Dissabte 18 de juliol

16.00 h. Trobada de pesca de salmònids. Memorial Joan Codina. Concentració de participants a les 16.00 h al bar Capri. Acabament a les 21.00 h. Tot seguit, sopar i repartiment de premis al Casino de Valls de Torroella.

Diumenge 19 de juliol

9.00 h. Trobada motera. Lloc: barri de Santa Maria.

L'exposició del 48è Concurs de Pintura Ràpida de Súria, organitzada en el marc del programa de la Festa Major, encara es podrà visitar fins al proper 23 d'agost a la sala Cal Balaguer del Porxo, en el següent horari: de divendres a diumenges i festius, d'11.00 a 14.00 h, i dissabtes, també de 17.00 a 20.00 h.