El Lluçanès convoca demà 6.790 persones a les urnes per decidir si volen ser comarca

Governació i els 13 ajuntaments implicats han acordat una participació mínima del 35 % per donar validesa al procés

25.07.2015 | 07:33

Un total de 6.790 veïns són cridats demà a les urnes en el procés participatiu que s'ha convocat per decidir si volen que el Lluçanès esdevingui la 43a comarca de Catalunya, després que l'abril passat es va crear la del Moianès. Hi podran votar totes les persones empadronades abans del 31 de desembre del 2014 en algun dels 13 municipis del territori i que hagin complert els 16 anys.

Les meses seran obertes de 9 del matí a 8 del vespre, i n'hi haurà una a cada un dels 13 municipis, tret de Prats, que en tindrà dues. Prats i Olost, que són les dues poblacions més grans, representen pràcticament la meitat del cens, i això les converteix en dos punts clau per als resultats. I és que, per considerar vàlid tot el procés, el departament de Governació i els 13 alcaldes han establert una participació mínima del 35 %, que el "sí" guanyi en dues terceres parts dels municipis, i que en el recompte global com a mínim la meitat de la població estigui d'acord que el Lluçanès sigui comarca.

Per al president del Consorci del Lluçanès i alcalde d'Olost, Josep Maria Freixanet, aquestes condicions "no són cap llosa", i hi són "volgudament entre tots", considerant que la participació hauria de ser alta per la transcendència del que es decideix: "si realment tenim la voluntat de ser comarca, ho hem de decidir les persones, i no les institucions", per la qual cosa espera que la convocatòria sigui bona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Navàs aprova les ordenances amb una rebaixa de l´IBI per segon any consecutiu

S'amplien bonificacions, es pagarà més d'escombraries, i s'actualitzen plusvàlues i l'impost...

L´alcalde de Cardona vol que el municipi tingui pes en el pla definitiu de la mineria

Estruch lamenta que el document només esmenti el municipi de manera tangencial

L´ACA revisa el projecte de la riera de Castellet i obre una porta per al 2018

L´ACA revisa el projecte de la riera de Castellet i obre una porta per al 2018

L'organisme preveu un pla d'ajuts d'aquí a dos any que podria sufragar una part del que falta fer...

Enllaços recomanats: Premis cinema