L´ajuntament de Sant Mateu de Bages ha finalitzat els treballs de millora de l´accés al nucli de Salo per als quals ha destinat 60.000 euros. L´actuació ha consistit en la renovació del paviment de la zona d´accés i d´un segon tram interior fins arribar a la plaça del local social.

Les obres a Salo s´han desenvolupat durant la segona quinzena de juliol. Els treballs han consistit en millorar el ferm dels trams afectats -tant a l´accés com a l´interior del nucli- que s´han asfaltat de nou. A la plaça de Salo, les obres han permès anivellar l´espai exterior del local social i urbanitzar-lo amb la construcció de voreres i la instal·lació de bancs.

Millores a l´Escola Sant Esteve

Paral·lelament, i aprofitant les vacances escolars, aquesta setmana ha finalitzat una actuació de millora a l´escola Sant Esteve, a Valls de Torroella, on l´ajuntament ha invertit 32.000 euros en un pla de renovació de les finestres i finestrals del centre educatiu. Els treballs han afectat un total de 50 finestres de l´edifici i han consistit en la renovació dels vidres i la instal·lació de mosquiteres i persianes noves. Aquesta actuació complementa la primera fase que s´havia portat a terme anteriorment, durant el 2014, amb una inversió de prop de 38.000 euros.

Ambdues intervencions s´han portat a terme respectant les característiques arquitectòniques d´aquest edifici de gran valor patrimonial, antic convent de dominiques, que es va finalitzar l´any 1926. L´edifici ha compatibilitzat des dels orígens els usos religiosos (convent i església parroquial d´estil neogòtic, dedicada al Sagrat Cor de Jesús) amb els educatius i també residencials, per a treballadores de les fàbriques.