L'Ajuntament d'Artés ha signat un acord amb la Fundació Guifi.net per desenvolupar una prova pilot per a l'explotació de la fibra òptica del polígon de Santa Maria d'Artés.

Aquest conveni té un contingut idèntic que el que el mateix consistori va firmar amb la Xarxa Oberta de Catalunya el 14 de juliol passat. L'objectiu, segons han destacat fonts municipals, és activar l'infraestructura de comunicacions que ja està desplegada al polígon des de l'any 2011.

El que és nou és que, en aquest cas, la zona industrial disposarà de dos operadors diferents. Segons l'Ajuntament, el fet d'introduir un nou operador majorista "comporta almenys dos elements positius". El primer, "que la presència de dos operadors permetrà a les empreses del polígon tenir diferents ofertes per valorar i, per tant, aconseguir serveis més competitius". I la segona, "que Guifi.net, com a entitat sense ànim de lucre, ofereix un model i una filosofia d'utilització del serveis de comunicacions digitals completament alternativa a les característiques del mercat actual". A hores d'ara, la utilització de la fibra òptica és oberta a qualsevol operador dels anomenats majoristes, empreses o entitats que actuen com a intermediàries de distribució i faciliten l'accés a la fibra a les considerades minoristes, que són les que fan arribar l'oferta comercial als diversos usuaris finals".