L'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet rehabilitarà el castell de Castellet, que data del segle XIII, i el seu entorn, que inclou l'ermita i l'antiga casa del masover.

El consistori ja va encarregar temps enrere un projecte d'adequació d'aquest indret, que està considerablement deteriorat pel pas del temps, amb l'objectiu de poder-lo adequar i recuperar. Ara, l'Ajuntament ja el té sobre la taula, i en vol donar a conèixer els detalls aprofitant la Diada.

La idea és intervenir-hi amb uns treballs de rehabilitació del conjunt complex i de tot aquest entorn al llarg dels properes tres anys, que s'explicaran en profunditat dijous al vespre, en la marxa de torxes que s'organitza amb motiu de la Diada, i que arribarà fins a Castellet.

Serà després del parlament institucional i la lectura del manifest, i un cop acabada la presentació del projecte, hi haurà un concert i un ball de música tradicional amb la portàtil FM al Pla de Castellet, que inclou el repartiment de coca i cava per a tots els assistents. La marxa de torxes haurà sortit a les 9 de la nit des de la plaça de l'Ajuntament.

Més actes fins diumenge

Més enllà de la marcxa de torxes, Sant Vicenç muntarà més actes per la Diada. Divendres a les 9 del matí, hi hairà un esmorzar amb xocolata i coca a la plaça de l'Ajuntament, i una cercavila de gegants i grallers fins a la plaça Onze de Setembre, on es farà l'ofrena floral. Diumenge hi haurà l'Aplec de Castellet, amb la participació de romeus, gegants i grallers. Un cop allà, hi haurà missa, i diverses actuacions.