140 experts en conservació d'espais naturals d'arreu del món es reuneixen a Món Sant Benet

La CCNet GLOBAL Rally, la trobada bianual de la Conservation Coaches Network es fa des d´avui i fins divendres a Catalunya, a Món Sant Benet, un dels equipaments de Fundació Catalunya-La Pedrera.

La sessió compta amb 142 representants d´entitats de conservació de la natura de 35 països diferents d´arreu del món per posar-se al dia sobre els avenços en la planificació de la gestió d´espais naturals i de projectes de conservació de la natura.

Sant Fruitós de Bages, 29 de setembre - A les 9 d´aquest matí ha començat a Món Sant Benet, al Bages, la trobada bianual de la Conservation Coaches Network, una organització creada al 2009 amb l´objectiu de contribuir a la planificació i conservació d´espais naturals. A la cita a Catalunya hi assisteixen 142 representants d´entitats de conservació de la natura de fins a 35 països diferents, entre els quals destaquen els representants d´organitzacions com WWF (World Wirldlife Fund), The Nature Conservancy, Greening Australia, Bush Heritage, Foundations of Success, WildTeam, Conserve Brazil, la Província de Groningen (Holanda), El Consell Comarcal de Landststyrelsen Vasternorrland (Suècia), USAID, Fundación Legado, African Wildlife Foundation, Emirate Wildlife Society, i moltes d´altres.

Les sessions que tindran lloc durant la trobada inclouen explicacions de casos reals que suposen aprenentatges concrets i millores per la planificació de la gestió d´espais naturals, avenços en la metodologia dels Open Standards en sí, en les eines informàtiques com Miradi i MiradiShare que ajuden a desenvolupar el sistema i a fer el seguiment de l´efectivitat de les mesures de gestió aplicades en cada parc i sobre com explicar-les millor als gestors d´espais naturals i als seus equips.

Durant la sessió d´obertura d´aquest matí, el director de l´Àrea de Territori i Medi Ambient de la Fundació Catalunya-La Pedrera, Miquel Rafa, ha donat la benvinguda als assistents i ha exposat una de les experiències de la Fundació en gestió del territori. En concret, l´àrea de Territori i Medi Ambient utilitza els Open Standards en la planificació i el seguiment de l´efectivitat de la gestió que es fa a la Muntanya d´Alinyà des del 2011, així com en el disseny de projectes com la Iniciativa del Gran Connector de Muntanyes de Nord Portugal als Alps en col·laboració amb d´altres entitats (2013). També s´han organitzat des de la Fundació formacions per a gestors de projectes i d´àrees protegides (2011 al Delta de l´Ebre, 2012 a la Diada de Tècniques de la XCT, i d´altres). En aquesta ocasió, pel Global Rally 2015, es dona suport a CCNet en l´organització de l´acte a les instal·lacions de MSB i de la visita de camp al Parc Natural de la Muntanya de Montserrat. La Fundació gestiona actualment prop del 5% del territori català, una de les entitats privades amb una major responsabilitat en aquest terreny.

Durant el congrés internacional també es preveuen sortides al Parc Natural de Montserrat demà dimecres, així com la visita de Món sant Benet i La Pedrera, a Barcelona, seu de la Fundació Catalunya-La Pedrera, amfitriona de la trobada.