L'alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, fa una crida "a la màxima unitat" de grups polítics, entitats i veïns a l'hora de buscar un acord amb AirSkyDive, l'empresa que explota l'aeròdrom, per reduir el soroll dels avions. Així ho va expressar en una sessió informativa de més de 3 hores sobre l'aeròdrom, dimecres al vespre al Nexe, que l'equip de govern va convocar per les nombroses queixes que aquesta activitat ha generat entre la població, i en què van assistir una setantena de veïns. Acompanyaven Batanés els regidors del govern Tomàs Casero i Cristian Marc Huerta.

En una llarga exposició sobre l'aeròdrom, que data del 1969 però que va reprendre l'activitat el maig passat després d'anys d'inoperativitat, Batanés va defensar "l'estricta legalitat" amb què l'empresa ha estat funcionant aquests mesos, si bé va admetre que "hi ha una problemàtica" pel soroll que genera "i que també s'ha d'atendre". Va dir que "no se li pot demanar que marxi perquè ho té tot en regla i uns drets adquirits" [segons Batanés li costaria uns 5 milions d'euros a l'Ajuntament], i per això va demanar "la unitat de tots per asseure'ns i parlar-ne", enlloc de voler-ho solucionar a partir de comentaris a les xarxes, on l'alcalde assegura que s'han fet retrets i falses acusacions en contra seva per aquesta qüestió.

Batanés és partidari d'aprofitar mecanismes que ja es van crear l'any passat amb vistes a la represa de l'activitat "i preveient que hi podria haver problemes". Es refereix a la Comissió Paritària de Seguiment en què hi ha representants de l'Ajuntament, veïnals i de la mateixa empresa, que dilluns mateix es reunirà per afrontar la problemàtica del soroll i les possibles al·legacions i queixes que es puguin presentar al Pla Director Urbanístic Aeroportuari (PDUA), que ha de detallar el futur funcionament de la instal·lació, abans de la seva aprovació definitiva.