Batanés admet que l´aeròdrom crea molèsties i demana "unitat" per negociar amb l´empresa

Davant les queixes, l'alcalde de Sant Fruitós defensa la legalitat de l'activitat, però diu que hi ha solucions

28.10.2015 | 13:02
Per l´esquerra, Huerta, Batanés i Casero, davant del públic, dimecres
Per l´esquerra, Huerta, Batanés i Casero, davant del públic, dimecres

L'alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, fa una crida "a la màxima unitat" de grups polítics, entitats i veïns a l'hora de buscar un acord amb AirSkyDive, l'empresa que explota l'aeròdrom, per reduir el soroll dels avions. Així ho va expressar en una sessió informativa de més de 3 hores sobre l'aeròdrom, dimecres al vespre al Nexe, que l'equip de govern va convocar per les nombroses queixes que aquesta activitat ha generat entre la població, i en què van assistir una setantena de veïns. Acompanyaven Batanés els regidors del govern Tomàs Casero i Cristian Marc Huerta.

En una llarga exposició sobre l'aeròdrom, que data del 1969 però que va reprendre l'activitat el maig passat després d'anys d'inoperativitat, Batanés va defensar "l'estricta legalitat" amb què l'empresa ha estat funcionant aquests mesos, si bé va admetre que "hi ha una problemàtica" pel soroll que genera "i que també s'ha d'atendre". Va dir que "no se li pot demanar que marxi perquè ho té tot en regla i uns drets adquirits" [segons Batanés li costaria uns 5 milions d'euros a l'Ajuntament], i per això va demanar "la unitat de tots per asseure'ns i parlar-ne", enlloc de voler-ho solucionar a partir de comentaris a les xarxes, on l'alcalde assegura que s'han fet retrets i falses acusacions en contra seva per aquesta qüestió.

Batanés és partidari d'aprofitar mecanismes que ja es van crear l'any passat amb vistes a la represa de l'activitat "i preveient que hi podria haver problemes". Es refereix a la Comissió Paritària de Seguiment en què hi ha representants de l'Ajuntament, veïnals i de la mateixa empresa, que dilluns mateix es reunirà per afrontar la problemàtica del soroll i les possibles al·legacions i queixes que es puguin presentar al Pla Director Urbanístic Aeroportuari (PDUA), que ha de detallar el futur funcionament de la instal·lació, abans de la seva aprovació definitiva.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Artés aprova demanar als alcaldes un estudi per a un servei funerari comarcal

La proposta la va presentar el grup de la CUP i va tenir el suport de tots els regidors del ple...

Sant Vicenç torna a posar en marxa la figura de l´agent cívic

L'objectiu és incidir en la millora de la recollida selectiva de deixalles

Passejada solidària amb els infants a Sant Joan

Es farà aquest diumenge, organitzada per Creu Roja

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

Després del greu aiguat del juny del 2000 l'ACA va redactar un projecte del qual només ha fet una...

Enllaços recomanats: Premis cinema