Quatre de cada deu municipis de les comarques centrals no han respectat el termini d'entrega dels comptes del 2014 a la Sindicatura (que s'acabava el 15 d'octubre), o bé han lliurat la documentació requerida de forma incompleta (vegeu-ne la llista al quadre de l'esquerra). Són dades fetes púbiques ahir per la Sindicatura de Comptes, que indiquen un empitjorament en deu punts percentuals respecte a les de l'any anterior, en què la quantitat de muncipis incomplidors en aquest territori es limitava a un terç del total. Ara en són 62 de 157.

Entre el 15 d'octubre, que era la data límit, i ahir, la Sindicatura ha rebut els comptes de 28 municipis, però 4 d'ells encara tenen la documentació incompleta (Castellolí, Masquefa, la Quar i Ger). La resta de municipis que figuren com a incomplets tampoc no tenen tramitada tota la documentació, per bé que en van fer el lliurament abans del 15 d'octubre. Entre els que van fer tard també hi ha el Consell Comarcal del Berguedà. D'altra banda, encara hi ha 27 municipis que tenen pendent d'entregar els comptes a la Sindicatura, entre ells Moià. La majoria d'aquests ajuntaments són del Bages, el Berguedà, i l'Anoia.

El departament de Governació suspèn les subvencions o transferències que depenen de la Generalitat per a aquell exercici a les administracions que no hagin entregat els comptes o ho hagin fet de manera incompleta. Quan això es resol, la suspensió s'aixeca.