Artés ha passat d'abocar el 65% de les deixalles domèstiques que generava al contenidor de rebuig a separar aquest mateix percentatge en envasos, vidres, fracció orgànica i paper. En només un any. La fita s'ha aconseguit gràcies a la implantació de la recollida porta a porta, un sistema que ha permès capgirar l'estadística de reciclatge.

Coincidint amb la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, el municipi celebra el primer aniversari del porta a porta traient pit d'unes xifres de reciclatge que estan molt per sobre de la mitjana de Catalunya. Durant tota la setmana, es regalaran plantes, sacs de compost i bosses compostables als veïns en parades que es col·locaran en diversos indrets, com la plaça de la Font o l'escola bressol.

Les dades que recopila l'Agència de Residus de Catalunya (ARC) mostren, des del 2000 fins al 2014, un lleuger descens de la brossa que va directament al contenidor de rebuig i un lleuger augment de les deixalles que es reciclen. Tot i això, la línia del rebuig sempre està per sobre de la línia de recollida selectiva, amb el 60%-40%.

Fins al 2013, les línies d'Artés no distaven gaire de les generals (va tancar el 2013 amb el 65%-35%, segons dades de l'ARC). Ara la tendència s'ha invertit totalment. Les mateixes dades de l'ARC ja deixaven intuir l'inici del canvi en finalitzar el 2014 (quan només feia mig any de la implantació del porta a porta), amb el 51% de deixalla reciclada i el 49% de rebuig.