Indignació i malestar a l'escola pública de Navarcles per problemes amb la calefacció que s'arrosseguen des de fa més d'un any. Aquesta setmana els alumnes d'un dels edificis han hagut de ser traslladats perquè a dins les aules la temperatura era d'onze graus, sis graus per sota del mínim establert. La direcció del CEIP Catalunya ha enviat una carta als pares en la qual apunta que, si no es resol el problema, es veuran obligats a tancar l'escola.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Navarcles ha emès un comunicat després de la reunió extraordinària d'aquesta tarda en què assegura que s'han dut a terme les gestions necessàries per resoldre els problemes amb la calefacció del centre escolar. Així, el consistori defensa que s'ha procedit a la reparació de la peça malmesa que impedia que la caldera funciónés i ha afegit que demà divendres a les 10 del matí el govern municipal signarà l'acord amb Gas Natural per a la instal·lació d'un aparell nou.

Al mateix temps, i en un segon comunicat, el consistori ha afimat que 'lamenta algunes actituds que, enlloc de comprendre que a vegades no es va el depressa que es vol i que a vegades la calefacció s'espatlla, ha preferit sembrar -creiem que de forma innecessària- l'alarma entre els pares'

en comptes de, denuncien, col.laborar 'com cal en aquestes circumstàncies pel bé de la comunitat educativa'.

Atesa la situació, un grup de pares havia convocat una concentració davant l'ajuntament per protestar per aquesta situació. Tot i així, després de l'anunci del govern municipal, la manifestació ha estat suspesa. Amb aquesta acció, la direcció del centre volia denunciar que "és intolerable que amb el fred que està fent el problema no s'hagi solucionat". Malgrat la suspensió de la convocatòria, però, un grup de pares ha volgut fer constar el seu malestar i s'ha manifestat davant el consistori.

Segons la direcció de l'escola, ja fa un any que el centre manté converses amb l'Ajuntament, el qual s'havia compromès a canviar la caldera per Setmana Santa de l'any passat, però finalment no es va arribar a fer. Passat l'estiu, l'escola va tornar a demanar una solució i, segons els responsables del centre, el consistori va tornar a donar llargues.