L'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet preveu destinar l'any que ve 201.000 euros a la remodelació del carrer de Via Augusta. És la principal inversió que hi ha en els pressupostos del 2016, de gairebé 8 milions d'euros (el 7 % més que els d'aquest any), i que el ple acaba d'aprovar amb els vots a favor de CiU, l'abstenció del PSC i els vots en contra d'ERC i ICV.

El capítol d'inversions és un dels que creix més en relació amb el 2015, tenint en compte que "veníem d'una forta despesa de la biblioteca [inaugurada el març passat] i ens vam haver de contenir per poder tornar a invertir l'any que ve", explica l'alcalde, Joan Torres. Així doncs, la inversió del 2016 se situa al voltant dels 400.000 euros, la meitat dels quals seran per al carrer de Via Augusta. Transcorre pel costat del canal industrial i el riu, de manera que fa de ronda entre l'entrada i els sectors nord i est, i ajuda a descongestionar el centre. En concret, s'actuarà en el tram central, que és el que queda pendent d'urbanitzar, i on fa temps es va posar una capa d'asfalt "que ara té esquerdes i forats", diu l'alcalde. L'actuació completarà la vorera a banda i banda al llarg de tot el carrer, i reforçarà la il·luminació.

També hi haurà una inversió de 70.000 euros per a la redacció del projecte d'adequació de Castellet, 50.000 euros més per a millores a la via pública i polígons, s'inveriran 40.000 euros en nous espais d'aparcaments en solars del nucli urbà, i 37.000 es posaran a decisió dels veïns amb els pressupostos participatius.