L'exalcaldessa de Santpedor durant dotze anys i exdiputada al Parlament de Catalunya, Laura Vilagrà (ERC), serà nomenada nova delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, en substitució de l'exalcalde de Berga, Juli Gendrau (CDC), que ocupava el càrrec des de feia tres anys. Vilagrà va agafar ahir l'encàrrec "amb molta il·lusió pels moments històrics que vivim" i amb l'ànim que la regió central esdevingui "una veu potent" al Govern.

El nom de Vilagrà ha estat proposat pel president d'ERC, Oriol Junqueras, i la secretària general, Marta Rovira, juntament amb la Federació d'Esquerra a les comarques centrals. L'exalcaldessa, que fa set mesos es va retirar provisionalment de la primera línia política, va rebre la proposta divendres a la nit.

L'elecció d'un delegat d'ERC a la regió central és fruit de l'acord entre Convergència i Esquerra, que ha deixat per als republicans tres delegacions territorials: Alt Pirineu, Camp de Tarragona i Catalunya Central.

En declaracions ahir a aquest diari, Vilagrà va explicar que agafa el nou repte "amb molta il·lusió i amb una gran responsabilitat, pels moments històrics que vivim" i confiant que podrà aportar "la meva experiència municipal, tant a l'Ajuntament de Santpedor com al Consell Comarcal del Bages, i la meva experiència parlamentària, com a diputada que vaig ser d'aquestes comarques".