La Fundació Alícia i l'Institut Català d'Oncologia han presentat aquest dijous al matí a La Pedrera de Barcelona dos treballs amb pautes d'alimentació per a persones malaltes de càncer de mama, i en què també s'analitzen mites i creences a l'entorn d'aquesta malaltia. Són dues noves guies de la col·lecció «Menjar durant el tractament del càncer», que s'afegeixen al primer volum ja publicat dels nou que tindrà la col·lecció, i que tracta sobre recomanacions generals en alimentació per a persones que pateixen aquesta malaltia.

Totes dues guies han estat elaborades conjuntament per professionals de salut i nutrició de la Fundació Alícia, en col·laboració amb especialistes, personal sanitari i pacients de l'Institut Català d'Oncologia. En la presentació d'aquest dijous a La Pedrera, hi han assistit el conseller de Salut de la Generalitat, Toni Comín, i s'ha fet en el marc de la commemoració, el proper 4 de gener, del Dia Mundial Contra el Càncer.

La guia número 2 de la col·lecció porta per títol «Mites i creences sobre l'alimentació durant el tractament del càncer», i fa una lectura crítica de les creences populars que s'han anat perpetuant sobre aquesta qüestió, analitzant l'existència o no de fonament científic en els mites més estesos. L'altre volum, sobre «Recomanacions dieteticoculinàries durant el tractament del càncer de mama», dóna consells sobre l'alimentació més adient en combinació amb els medicaments i el tractament que reben els pacients, i recull un receptari amb una trentena de plats diferents.