Fonollosa habilitarà un espai del cementiri parroquial per dipositar-hi les restes òssies de més de 200 persones que s'han trobat en les excavacions arqueològiques fetes en els darrers mesos sota la plaça de Camps, i que aquest diari ja ha anat detallant. És una de les decisions que Ajuntament i veïns van acordar i ratificar en la reunió oberta que van mantenir aquest cap de setmana per acabar de definir com es culmina una intervenció que va començar sent una simple obra d'urbanització d'un espai públic i que ha acabat amb una de les grans descobertes arqueològiques fetes al Bages.

L'alcalde de Fonollosa, Eloi Hernández (ERC) subratllava ahir que en les tombes que s'han posat al descobert amb aquests treballs s'han acabat localitzant i traient un centenar d'esquelets sencers, i les restes òssies pertanyents a un centenar d'individus més.

"D'acord amb la junta parroquial i amb els veïns, el que farem és una petita construcció al cementiri parroquial per dipositar-hi totes aquestes restes que actualment estan guardades en bosses. Serà una mena de mausoleu on es deixarà constància de la troballa, i creiem que és la millor manera de dignificar el que al final és el lloc de repòs dels avantpassats de la gent de Camps".