Des de fa més de 100 anys, l'últim diumenge abans de la Quaresma se celebra la Festa de l'Arròs a Sant Fruitós de Bages. Aquesta celebració va néixer amb l'objectiu de repartir arròs entre les persones amb menys recursos del poble i se l'anomenava "l'arròs dels pobres". Actualment, i tot i que continua sent gratuït, ha perdut aquest caràcter eminentment benèfic.

En l'edició d'enguany s'han mantingut els actes típics: l'arrossada, el concurs de paelles, el concurs de pintura ràpida, la ballada de sardanes, la trobada de puntaires i gegants, entre d'altres. No obstant això, s'ha ampliat l'abast de la festa amb la iniciativa 7 dies d'arròs a Sant Fruitós, en què 17 establiments de la vila oferien plats amb arròs durant la setmana prèvia a la festa. A partir de la consumició de tres plats amb arròs, els clients podien endur-se diversos regals.

Una altra proposta nova va ser +k vi, un acte que es va celebrar dissabte al vespre al Nexe Espai de Cultura i va oferir una xerrada sobre l'origen del vi al Pla de Bages i una degustació de vins i arrossos per un preu de 10 euros.