L'Equip d'Atenció Primària de Súria de l'Institut Català de la Salut (ICS) ha posat en marxa el projecte de promoció de la salut "Reacciona ràpid", que apropa a la ciutadania informació molt valuosa sobre els codis Ictus i Infart agut de miocardi (IAM), i també sobre l'ús dels desfibril·ladors automàtics (DEA). En tots tres casos, segons apunta l'ICS, és vital actuar d'una forma serena i molt ràpida per tal de salvar vides.

El projecte, que es va iniciar a final de l'any passat, tindrà continuïtat al llarg d'aquest any 2016, tant a Súria com a la resta de poblacions que formen part d'aquesta àrea bàsica de salut: Callús, Sant Mateu de Bages, Valls de Torruella i Palà de Torruella.

Per tal de fer una difusió efectiva de la informació, els professionals del consultori surienc han trobat la complicitat d'entitats molts arrelades i sensibles a la formació i l'educació sanitària, com són l'Associació de Dones de Callús, el Casal de la Dona de Súria i la Comissió de Sanitat de Valls-Palà. Les accions de formació inclouen una part teòrica i una de pràctica.