El grup municipal de CDC, a l'oposició a l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, demana a l'equip de govern d'aquest consistori (Gent fent Poble i PSC) "que es repensi" el projecte del Portal de l'Agulla "i el consensuï" amb el Consorci Urbanístic de l'Agulla, que a banda de l'Ajuntament de Sant Fruitós, també inclou el de Manresa.

Fins ara, el principal grup de l'oposició a Sant Fruitós encara no s'havia pronunciat sobre aquesta qüestió -que planteja la construcció d'un hotel, una gasolinera i un restaurant a tocar del parc-, i que en els darrers dies ha rebut diverses crítiques de partits, ajuntaments i entitats del territori. CDC demana que abans de continuar amb el procediment que pot conduir cap a la seva aprovació inicial, "es recondueixi la proposta cap a una possible solució que conjugui els interessos de totes les parts que hi concorren".

La proposta sorgeix d'un promotor particular, i en aquest sentit, CDC demana "diàleg" per tal de "poder encabir la iniciativa privada, la inversió al territori, la sostenibilitat, i la preservació dels espais naturals dins l'àmbit que ens ocupa i el manteniment dels principis que regeixen el Consorci Urbanístic de l'Agulla".

El partit recorda que ja havia demanat de deixar la proposta sobre la taula quan el novembre passat es va portar al ple l'avanç de modificació puntual del pla general que ha de permetre desenvolupar el projecte, amb l'objectiu de poder-lo debatre.