El Bages ha d'escollir quins tres camins vol que siguin carretera

La Diputació assumirà aquest mandat la titularitat d'un dels tres vials triats, entre els quals hi ha l'accés a Castellnou · El pla s'estén a totes les comarques

11.03.2016 | 07:49

La Diputació de Barcelona sotmet els alcaldes del Bages a un procés participatiu coordinat pel Consell Comarcal perquè triïn quins camins municipals volen que adquireixin l'estatus de carretera. N'hauran d'escollir 3 d'un total de 14 que la mateixa Diputació ha diagnosticat com a susceptibles d'incoporar-se a la xarxa local de carreteres, amb el compromís d'assumir la titularitat d'un d'aquests 3 aquest mateix mandat.

El diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, va ser ahir al Consell Comarcal del Bages per exposar als alcaldes aquest projecte, que s'estén a totes les comarques de la demarcació amb les mateixes condicions d'acabar el mandat amb un camí convertit en carretera. El fet que la Diputació n'assumeixi la titularitat significa que arranjarà el vial en qüestió per adaptar-lo a les condicions de seguretat que preveu el Reglament de Carreteres, i que a partir d'ara serà aquesta administració (i no els ajuntaments) qui es responsabilitzi del seu manteniment periòdic.

Entre els 14 camins diagnosticats, hi ha l'accés a Castellnou de Bages des de Santpedor, que els dos municipis han reivindicat a bastament com a carretera. Ara mateix té les mateixes opcions de ser escollit que la resta, però tant Fàbrega com el president comarcal del Bages i regidor de Santpedor, Agustí Comas, van posar ahir en relleu la demanda històrica que hi ha hagut en relació amb aquest vial. Comas va remarcar que "Santpedor té més punts de sortida, però és l'únic de Castellnou, i això li dóna un valor afegit".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema