El govern de Sant Fruitós de Bages (Gent fent Poble i PSC) s'ha trobat amb l'oposició frontal de la resta de grups que integren el Consorci del Parc de l'Agulla (amb representants d'aquest Ajuntament i el de Manresa) en la seva defensa del projecte Portal de l'Agulla que preveu la construcció d'un hotel, un restaurant i una gasolinera a tocar del parc i dins del terme de Sant Fruitós. El posicionament àmpliament contrari a la proposta va quedar palès en la junta general del Consorci que es va fer ahir a Sant Fruitós, i en què la majoria de grups amb representació en aquest organisme van reclamar "més diàleg", i la necessitat de reconduir la proposta (encara sense aprovar) abans que l'Ajuntament de Sant Fruitós faci cap pas endavant.

El que es va poder escoltar a la junta d'ahir no va ser "cap sorpresa" per l'alcalde fruitosenc i president del Consorci, Joan Carles Batanés, perquè "ja coneixíem el posicionament de cada part", tot i que mai fins ara s'havia manifestat conjuntament dins del Consorci, com havien reclamat de forma majoritària els grups que en formen part. I ahir ho van tornar a fer, entenent que la proposta del Portal de l'Agulla (com es coneix el projecte) afecta l'àmbit del parc, "i disposant d'una eina com tenim [en referència al Consorci] el més adequat hauria estat debatre-ho aquí des del principi", va apuntar el regidor Marc Aloy en nom del govern de Manresa (CiU i ERC).

Aloy va assegurar que "Manresa no s'oposa a cap inversió al parc, però caldria reconduir aquest projecte amb una visió àmplia per veure quins dels usos que planteja podem admetre i quin és el millor lloc per ubicar-los". El govern de Manresa veu "contradiccions" entre el Portal de l'Agulla i l'entorn del parc, "que actua com a corredor biològic entre els regadius del Poal i Viladordis".