El govern de Sant Fruitós es queda sol davant la junta del Consorci defensant l´hotel de l´Agulla

La resta de grups de Manresa i Sant Fruitós amb representació al Consorci demanen reconduir la proposta

21.03.2016 | 12:01

El govern de Sant Fruitós de Bages (Gent fent Poble i PSC) s'ha trobat amb l'oposició frontal de la resta de grups que integren el Consorci del Parc de l'Agulla (amb representants d'aquest Ajuntament i el de Manresa) en la seva defensa del projecte Portal de l'Agulla que preveu la construcció d'un hotel, un restaurant i una gasolinera a tocar del parc i dins del terme de Sant Fruitós. El posicionament àmpliament contrari a la proposta va quedar palès en la junta general del Consorci que es va fer ahir a Sant Fruitós, i en què la majoria de grups amb representació en aquest organisme van reclamar "més diàleg", i la necessitat de reconduir la proposta (encara sense aprovar) abans que l'Ajuntament de Sant Fruitós faci cap pas endavant.

El que es va poder escoltar a la junta d'ahir no va ser "cap sorpresa" per l'alcalde fruitosenc i president del Consorci, Joan Carles Batanés, perquè "ja coneixíem el posicionament de cada part", tot i que mai fins ara s'havia manifestat conjuntament dins del Consorci, com havien reclamat de forma majoritària els grups que en formen part. I ahir ho van tornar a fer, entenent que la proposta del Portal de l'Agulla (com es coneix el projecte) afecta l'àmbit del parc, "i disposant d'una eina com tenim [en referència al Consorci] el més adequat hauria estat debatre-ho aquí des del principi", va apuntar el regidor Marc Aloy en nom del govern de Manresa (CiU i ERC).

Aloy va assegurar que "Manresa no s'oposa a cap inversió al parc, però caldria reconduir aquest projecte amb una visió àmplia per veure quins dels usos que planteja podem admetre i quin és el millor lloc per ubicar-los". El govern de Manresa veu "contradiccions" entre el Portal de l'Agulla i l'entorn del parc, "que actua com a corredor biològic entre els regadius del Poal i Viladordis".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Obres a la C-55: l´eix del Llobregat tindrà un tram més de barrera central des de l´aeri

Obres a la C-55: l´eix del Llobregat tindrà un tram més de barrera central des de l´aeri

Els treballs s'executaran l'any que ve i inclouen crear un tercer carril per a avançaments en...

L´èxit de l´acampada medieval a Santpedor dóna ales a la idea d´un poblat de l´època

L´èxit de l´acampada medieval a Santpedor dóna ales a la idea d´un poblat de l´època

Setanta persones han viscut aquest cap de setmana com si estiguessin a l'edat mitjana

Artés aprova demanar als alcaldes un estudi per a un servei funerari comarcal

La proposta la va presentar el grup de la CUP i va tenir el suport de tots els regidors del ple...

Enllaços recomanats: Premis cinema