Els horts urbans de Santpedor assoleixen el 100% d'ocupació

Dos anys després de la seva posada en marxa, també pretenen difondre valors ambientals, urbanístics, estètics i econòmics

29.04.2016 | 07:32
Els horts urbans de Santpedor assoleixen el 100% d'ocupació

Els horts urbans de Santpedor treballen a ple rendiment i amb totes les parcel·les adjudicades, 20 en total. Dos anys després de la seva estrena, la vintena de parcel·les de la finca de 3 hectàrees situada al sector de les Arenes, acullen l´activitat hortícola que hi porten a terme els seus usuaris. L´ajuntament ha portat a terme dues convocatòries d´adjudicació: la primera, l´abril del 2014 quan es van posar en marxa i la segona, aquest passat mes de febrer, fruit de l´ampliació de parcel·les que s´hi va portar a terme.

El horts urbans de titularitat municipal s´han concebut com un projecte social i sostenible que té un doble objectiu: fomentar la tradició hortícola que ha existit històricament a Santpedor posant espais apropiats a l´abast de les persones que hi estiguin interessades, d´una banda, i generar un espai de social de convivència i d´integració de les persones. Els horts promouen també el cultiu sostenible de varietats autòctones per tal de treballar valors com la sostenibilitat, l´autoconsum i l´agricultura ecològica.

El projecte d´horts urbans de titularitat municipal de Santpedor recull una desena d´objectius que es desenvolupen a través de les següents funcions bàsiques: productiva de lleure i autoconsum, amb el conreu com a fórmula d´oci i entreteniment; educativa, a partir de l´aprenentatge de diverses disciplines; formativa, amb programes formatius en horticultura que s´aniran desenvolupant de forma progressiva pels usuaris; teràpia ocupacional, amb la creació de comunitats inclusives; social, amb criteris de cohesió social a través de l´organització d´activitats de caire educatiu, lúdic i terapèutic que generarà un teixit de noves relacions; salut, bo i fomentant el benestar personal a través de l´alimentació i d´activitats que milloren la qualitat de vida o la cultural, amb la divulgació d´una tradició que forma part de la cultura popular, el mode de vida i el caràcter de la societat santpedorenca.

En un altre ordre de coses, els horts urbans també pretenen difondre valors ambientals, urbanístics, estètics i econòmics en tant que es tracta d´espais seminaturals integrats dins una trama urbana que permeten conservar valors i funcions ecològiques, culturals i paisatgístiques dels espais que ocupen. Així mateix, els horts urbans contribueixen al bon manteniment dels sistemes d´espais lliures urbans o periurbans alhora que permeten la creació d´espai verd públic. A nivell més estètic, aporten varietat, riquesa, harmonia i integració paisatgística. Finalment, a nivell econòmic, compleixen la funció bàsica de la producció d´aliments.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema