Un grup d´alumnes de Cardona són a la final d´un premi estatal d´emprenedors

Han creat un termòmetre corporal que avisa dels canvis a través d'una aplicació de mòbil

03.05.2016 | 21:37
Un grup d´alumnes de Cardona són a la final d´un premi estatal d´emprenedors
Un grup d´alumnes de Cardona són a la final d´un premi estatal d´emprenedors

El grup d´alumnes de 4t d´ESO de l´escola Vedruna Carme Cardona disputen a partir de demà la fase final del premi Repte Emprèn, que organitz EduCaixa. El grup format per Queralt Colell, Sergi Haro, Roqeeb Salam, Cristina Tayeda, Mercè Vila i Clàudia Vilarasau porten a aquesta fase final el disseny d´un projecte d´una App amb un termòmetre per a nadons, que permet els pares rebre la informació sobre l´estat del petit al mòbil.

L´aplació permet, a més a més, poder assenyalar avisos en funció dels graus de temperatura del malalt. Aquesta és una aplicació que també seria d´utilitat per al control de malalts hospitalitzats. Els cardonins formen part dels 35 equips seleccionats de tot l´estat espanyol. Els guanyadors viatges als Estats Units. L´equip de l´escola Vedruna Carme Cardona amb el seu projecte Moom ha estat premiat entre 1313 projectes presentats a tot Espanya.

La professora Àngela Colell Serra, coordinadora del projecte, ha explicat que «el premi Repte Emprèn és una iniciativa per fomentar l´actitud emprenedora dels joves ajudant-los a potenciar la creativitat, la motivació i la seva capacitat per treballar en equip a fi de donar solucions a problemes socials».

Moom és un producte que consisteix en un sensor de temperatura corporal adherit a qualsevol tipus de peça de vestir interior (body, samarreta, pijama, bata) que està connectat per Bluetooth a una App. «L´App consta de dues pantalles, en una es mostra la temperatura del cos actual i en l´altra es pot fer un seguiment del dia a dia de la febre», explica Colell. Que afegeix que «a la vegada, l´usuari pot configurar l´alarma de l´app perquè l´avisi en cas que al malalt li pugi la febre i així poder actuar ràpidament».

No era necessari que el resultat de l´activitat emprenedora acabés en una demostració pràctica, però el grup d´alumnes va voler completar el repte i van buscar el sensor al mercat xinès. Avui al migdia, després de 5 dies d´espera, ha arribat. L'han provat, funciona i han pogut completar el projecte que defensaran a Barcelona aquests dies.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

La cervesa artesana viu un moment d´esplendor a la Catalunya Central

El sector creix al mateix temps que els consumidors saben apreciar la diferència entre els seus...

L´Ajuntament d´Artés acorda donar impuls a una associació funerària

El compromís és incentivar que es creï una entitat, però amb la gestió desvinculada del consistori

La Col·legiata de Sant Vicenç de Cardona ja és Tresor de la Cultura Cinematogràfica Europea

La Col·legiata de Sant Vicenç de Cardona ja és Tresor de la Cultura Cinematogràfica Europea

L'escenari de diverses escenes de la mítica pel·lícula d'Orson Welles 'Campanades a Mitjanit' es...

Enllaços recomanats: Premis cinema