Cardona es proposa superar aquest dissabte les 4.000 voltes al castell i que l'any passat van sumar entre tots els participants a la caminada que es va muntar per recollir fons contra la fibrosi quística. Es tracta del Salí de Cardona, una jornada esportivo-solidària que promourà per segon any consecutiu la família de Marcel Jódar, un nen d'un any i mig del poble afectat per aquesta malaltia.

La jornada compta amb la col·laboració de nombrosos padrins (bàsicament comerços, empreses i esportistes), i proposa diverses activitats durant tot el matí i fins a les 6 de la tarda, però la caminada per la perifèria del castell n'és el principal emblema. Són 1.500 metres, i consisteix a donar tantes voltes com es vulgui i a la velocitat que es vulgui entre 2/4 de 8 del matí i la 1 del migdia, i d'aquesta manera acumular 10 cèntims per persona i volta que patrocinadors de l'acte donaran a l'Associació Catalana de la Fibrosi Quística. Es donaran medalles als 25 primers nens que facin 5 voltes i als 25 primers adults que en facin 10, a banda d'un sorteig d'allotjament i esmorzar per a dues persones entre tots els que facin 5 o més voltes i una samarreta El Salí signada per Núria Picas entre els tres primers que en facin 14.

Més enllà de la caminada, la jornada de dissabte també inclourà bitlles catalanes, tallers, una tirolina, inflables o activitats infantils, entre altres, al llarg de tot l'entorn del castell. Per col·laborar, es demana als participants que adquireixin una samarreta de 7 euros, i també es podran comprar participacions d'un euro per entrar en el sorteig de lots de productes esportius signats per esportistes d'elit com els pilots Marc i Àlex Màrquez, els germans Espargaró, Maverick Viñales, Tito Rabat o Pep Vila. Igualment, se sortejaran deu samarretes oficials del Barça signades pels jugadors, i una de l'organització, també signada pels jugadors del Barça.

En aquesta segona edició s'espera l'assistència d'entre 1.500 i 2.000 persones, i superar els 10.000 recaptats l'any passat.