Navarcles acorda per ple que els treballadors municipals cobraran almenys 1.000 euros

El consistori va aprovar per unanimitat un moció presentada pel grup municipal d'ERC i que promou la plataforma Anem a Mil

02.06.2016 | 00:00

L'Ajuntament de Navarcles ha pres el compromís públic de garantir en la seva plantilla uns sous mínims de 1.000 euros. El consistori va aprovar per unanimitat en el darrer ple municipal, celebrat dimarts, una moció presentada per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), que acorda garantir que els treballadors del consistori cobraran aquest salari mínim de 1.000 euros. Alhora, s'estableix el compromís de procurar que les empreses subcontractades per l'administració local també compleixin aquest requisit.
Segons ERC, Navarcles es converteix, així, en el primer municipi bagenc de donar suport a la iniciativa que impulsa la plataforma Anem a Mil.
En el contingut de la moció, es denuncia que l'actual salari mínim interprofessional, fixat pel govern espanyol en 655 euros, és del tot insuficient per arribar a cobrir les despeses mínimes a les quals ha de fer front una persona a Catalunya.
En la moció presentada, i atenent al que defensa la plataforma, s'argumenta que aquest salari mínim fixat pel govern espanyol (els 655 euros) "és considerat injust per les institucions europees, que recomanen augmentar-lo de més d'un terç, per tal de garantir un nivell de vida decorós als treballadors i treballadores, i les seves famílies".
A Catalunya, el salari mitjà el 2015 va ser de 2.136,5 euros i per això es proposa un salari mínim real de 1.000 euros.
El grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya expressava que, "lamentablement, Catalunya no té les eines d'un estat ni les competències per modificar el salari mínim", que determina el govern espanyol.
Alhora, però, considera que amb aquesta moció que ara s'ha aprovat a Navarcles es fa "un pas important per portar el debat sobre aquesta problemàtica als plens municipals i que l'Ajuntament sigui un model a seguir per conscienciar les empreses i agents econòmics locals a adoptar la mateixa mesura".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

L´alcalde de Cardona vol que el municipi tingui pes en el pla definitiu de la mineria

Estruch lamenta que el document només esmenti el municipi de manera tangencial

L´ACA revisa el projecte de la riera de Castellet i obre una porta per al 2018

L´ACA revisa el projecte de la riera de Castellet i obre una porta per al 2018

L'organisme preveu un pla d'ajuts d'aquí a dos any que podria sufragar una part del que falta fer...

Els nous jutges de pau de Súria prenen possessió

Els nous jutges de pau de Súria prenen possessió

Els nous jutges de pau titular, Jaume Bransuela i Alsina (a l'esquerra de la foto), i substitut,...

Sant Joan destina dues bicicletes elèctriques a la Policia Local i Serveis Territorials

Sant Joan destina dues bicicletes elèctriques a la Policia Local i Serveis Territorials

L'Ajuntament vol fomentar la mobilitat tova, l'eficiència i l'estalvi energètic, i contribuir a...

Enllaços recomanats: Premis cinema