L´equip de govern de l´Ajuntament de Sallent (CDC i PSC) ha fet balanç del seu primer any de legislatura. Segons l'executiu sallentí, els principals eixos d´actuació han estat el dinamisme econòmic, apropar la institució a la ciutadania i millorar el municipi. L´alcalde de Sallent, David Saldoni, ha manifestat que en aquest any s´han realitzat molts dels punts que els dos partits de l´equip de govern portaven en el programa electoral, així com moltes altres que no tenien previstos.

Segons han informat des del consitori, pel que fa a la participació, des del maig de 2015 s´han creat les Assembles Municipals Obertes, que duran a terme la seva segona jornada el 30 de juny; una votació popular per decidir el destí de 700 mil euros en inversions per millorar la via urbana; a més, s´està decidint el futur del Barri de l´Estació a través de projectes que han tirat endavant estudiants d´arquitectura i s´està elaborant el Pla Estratègic per dibuixar el Sallent del 2025. Tot i així, els serveis municipals han eliminat barreres arquitectòniques d´alguns carrers i han arreglat voreres, entre d´altres. Així mateix, s´està treballant en l´acabament de l´obra de la sala polivalent Cal Carrera.

Un altre objectiu és fomentar l´ocupació i reduir la taxa d´atur. Per aquest motiu, s´ha creat el Viver i Centre d´Empreses El Salt, destinat a empreses i emprenedors, i s´han posat en marxa, un any més, diferents Plans de Formació i Ocupació Municipal, com ara el projecte Turn On que forma i introdueix en el món laboral a joves sallentins que no estudien ni treballen. També s´estan reobrint locals tancats destinats a botigues, PIMES i persones físiques.

A banda d´ajudar als sallentins per trobar feina, s´han ofert ajudes econòmiques per rehabilitar edificis antics i subvencions per material escolar. Així, s´ha enviat una carta als grans tenidors d´habitatges per tal que el consistori pugui llogar-los i disminuir el nombre d´habitatges buits al municipi. A més, s´ha reiterat al Comissari Europeu que Sallent està disposat a acollir refugiats i ja està treballant per atendre´ls en la seva arribada indefinida.

Per altra banda, l´ajuntament ha apostat per la cultura i les entitats sallentines. S´han realitzat amb èxit les tradicionals Enramades i la Setmana de Sant Jordi. Les diferents activitats impulsades han captat a tots els públics: els joves han gaudit de tornejos, un escape room i xerrades orientatives, entre d´altres; la gent gran ha comptat amb xerrades de salut i un cicle de passejades; i, els infants han pogut aprendre i entretenir-se a l´espai d´oci La Turbina Petita. També hi ha hagut activitats esportives com pilates, tornejos i l´Eternal Running, una cursa es tornarà a realitzar l´octubre de 2016. La comunicació ha estat un altre eix augmentant la transparència a través de la Seu electrònica, reprenent els butlletins i creixent a les xarxes socials.

David Saldoni ha destacat que "durant aquests mesos també ens hem hagut de situar perquè dels set regidors n´hi havia tres de nous; tots canviaven de responsabilitats, fet que ha comportat planificar de nou els objectius que ens marcàvem". L'alcalde de Sallent celebra el "bon funcionament de l´equip de govern gràcies al seu esperit positiu, les ganes, il·lusió i dedicació, que aconsegueixen superar la manca d´experiència d´alguns regidors. Però el més important és que tenim les bases per afrontar els grans reptes que Sallent té plantejats i ens veiem capaços de fer-ho".