El govern de Sallent valora que ha complert la majoria de compromisos del primer any

El dinamisme econòmic i apropar la institució a la ciutadania són els principals eixos, segons l'executiu sallentí

18.06.2016 | 07:42

L´equip de govern de l´Ajuntament de Sallent (CDC i PSC) ha fet balanç del seu primer any de legislatura. Segons l'executiu sallentí, els principals eixos d´actuació han estat el dinamisme econòmic, apropar la institució a la ciutadania i millorar el municipi. L´alcalde de Sallent, David Saldoni, ha manifestat que en aquest any s´han realitzat molts dels punts que els dos partits de l´equip de govern portaven en el programa electoral, així com moltes altres que no tenien previstos.

Segons han informat des del consitori, pel que fa a la participació, des del maig de 2015 s´han creat les Assembles Municipals Obertes, que duran a terme la seva segona jornada el 30 de juny; una votació popular per decidir el destí de 700 mil euros en inversions per millorar la via urbana; a més, s´està decidint el futur del Barri de l´Estació a través de projectes que han tirat endavant estudiants d´arquitectura i s´està elaborant el Pla Estratègic per dibuixar el Sallent del 2025. Tot i així, els serveis municipals han eliminat barreres arquitectòniques d´alguns carrers i han arreglat voreres, entre d´altres. Així mateix, s´està treballant en l´acabament de l´obra de la sala polivalent Cal Carrera.

Un altre objectiu és fomentar l´ocupació i reduir la taxa d´atur. Per aquest motiu, s´ha creat el Viver i Centre d´Empreses El Salt, destinat a empreses i emprenedors, i s´han posat en marxa, un any més, diferents Plans de Formació i Ocupació Municipal, com ara el projecte Turn On que forma i introdueix en el món laboral a joves sallentins que no estudien ni treballen. També s´estan reobrint locals tancats destinats a botigues, PIMES i persones físiques.

A banda d´ajudar als sallentins per trobar feina, s´han ofert ajudes econòmiques per rehabilitar edificis antics i subvencions per material escolar. Així, s´ha enviat una carta als grans tenidors d´habitatges per tal que el consistori pugui llogar-los i disminuir el nombre d´habitatges buits al municipi. A més, s´ha reiterat al Comissari Europeu que Sallent està disposat a acollir refugiats i ja està treballant per atendre´ls en la seva arribada indefinida.

Per altra banda, l´ajuntament ha apostat per la cultura i les entitats sallentines. S´han realitzat amb èxit les tradicionals Enramades i la Setmana de Sant Jordi. Les diferents activitats impulsades han captat a tots els públics: els joves han gaudit de tornejos, un escape room i xerrades orientatives, entre d´altres; la gent gran ha comptat amb xerrades de salut i un cicle de passejades; i, els infants han pogut aprendre i entretenir-se a l´espai d´oci La Turbina Petita. També hi ha hagut activitats esportives com pilates, tornejos i l´Eternal Running, una cursa es tornarà a realitzar l´octubre de 2016. La comunicació ha estat un altre eix augmentant la transparència a través de la Seu electrònica, reprenent els butlletins i creixent a les xarxes socials.

David Saldoni ha destacat que "durant aquests mesos també ens hem hagut de situar perquè dels set regidors n´hi havia tres de nous; tots canviaven de responsabilitats, fet que ha comportat planificar de nou els objectius que ens marcàvem". L'alcalde de Sallent celebra el "bon funcionament de l´equip de govern gràcies al seu esperit positiu, les ganes, il·lusió i dedicació, que aconsegueixen superar la manca d´experiència d´alguns regidors. Però el més important és que tenim les bases per afrontar els grans reptes que Sallent té plantejats i ens veiem capaços de fer-ho".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Troben mort un veí de Súria en un garatge del carrer Diputació

Les primeres hipòtesis apunten que ha mort per inhalació de gasos tòxics

La cervesa artesana viu un moment d´esplendor a la Catalunya Central

El sector creix al mateix temps que els consumidors saben apreciar la diferència entre els seus...

L´Ajuntament d´Artés acorda donar impuls a una associació funerària

El compromís és incentivar que es creï una entitat, però amb la gestió desvinculada del consistori

La Col·legiata de Sant Vicenç de Cardona ja és Tresor de la Cultura Cinematogràfica Europea

La Col·legiata de Sant Vicenç de Cardona ja és Tresor de la Cultura Cinematogràfica Europea

L'escenari de diverses escenes de la mítica pel·lícula d'Orson Welles 'Campanades a Mitjanit' es...

Enllaços recomanats: Premis cinema