Baiget destaca el potencial turístic del Pla de Bages

El conseller d'Empresa i Coneixement creu que l'enoturisme i la gastronomia són dos factors "puntals" a l'hora de guanyar visitants

19.06.2016 | 07:42
Baiget escolta les indicacions d´Ignasi Sala en la visita d´autoritats, ahir
Baiget escolta les indicacions d´Ignasi Sala en la visita d´autoritats, ahir

El conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, va ser ahir al Mas de la Sala, a Sallent, on va inaugurar nous serveis de l'hotel i restaurant, i va aprofitar per destacar el potencial turístic d'aquesta zona del Bages, i la implicació amb el territori de la denominació d'origen (DO) Pla de Bages. Baiget va considerar que "la gastronomia" i "l'enoturisme" són els dos "puntals" del turisme d'aquesta part de la comarca.

El conseller va elogiar, a més, la constant presència dels cellers de la denominació d'origen bagenca en diferents iniciatives: "no podem valorar una DO en funció de les seves hectàrees sinó de les iniciatives que tira endavant", va indicar Jordi Baiget, que també va lloar la família Sala-Blanc, propietària del Mas de la Sala. En aquest sentit, una de les novetats del complex és el nou accés enjardinat, amb ceps de diferents varietats procedents de cadascun dels 14 cellers inclosos en aquesta denominació d'origen.

A l'espai s'hi ha posat una barraca de vinya, construïda pel pagès i artesà Josep Maria Salvador. Molt a prop s'hi han instal·lat punts de recàrrega per a vehicles elèctrics i, a partir d'ara, les bicicletes elèctriques tenen un espai per aparcar i fins a 20 endolls per recuperar el nivell òptim de la bateria.

Per crear iniciatives que facin atractiu el territori, "cal generar sinergies, col·laborar, tant a nivell del sector públic com del privat", va dir David Saldoni, alcalde de Sallent. Un extrem en el qual va estar d'acord Agustí Comas, president del Consell Comarcal, per a qui la creixent potenciació turística del Bages és fruit "d'una suma d'esforços", i que va recordar la feina feta en aquest camp per Turisme del Bages, que no seria possible "si els diferents actius de la comarca no cooperessin entre ells".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

L´Ajuntament d´Artés acorda donar impuls a una associació funerària

El compromís és incentivar que es creï una entitat, però amb la gestió desvinculada del consistori

Artés aprova demanar als alcaldes un estudi per a un servei funerari comarcal

La proposta la va presentar el grup de la CUP i va tenir el suport de tots els regidors del ple...

Sant Vicenç torna a posar en marxa la figura de l´agent cívic

L'objectiu és incidir en la millora de la recollida selectiva de deixalles

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

Després del greu aiguat del juny del 2000 l'ACA va redactar un projecte del qual només ha fet una...

Enllaços recomanats: Premis cinema