Sant Fruitós justifica l'acció judicial del Parc Tecnològic perquè Junyent no li respon

El govern fruitosenc diu que no vol polemitzar però manté el contenciós per l'ampliació d'usos

22.07.2016 | 08:58

L'equip de govern de Sant Fruitós de Bages (Gent fent Poble i PSC) ha justificat el contenciós que ha interposat contra l'Ajuntament de Manresa per l'ampliació d'usos del Parc Tecnològic (situat en l'àmbit de l'Agulla) per considerar que és l'única via per la qual pot obtenir les explicacions sobre aquesta qüestió que diu que ha demanat reiteradament al govern manresà sense que n'hagi obtingut cap resposta. Assegura que no hi ha cap altre motiu més enllà d'això, i que, malgrat el contenciós, de cap manera voldria obrir cap polèmica entre els dos ajuntaments.

El govern de Sant Fruitós va fer aquestes declaracions després de la perplexitat que havia generat entre els seus homòlegs manresans l'anunci de portar als tribunals l'Ajuntament de Manresa per aquest cas.

Gent fent Poble i el PSC de Sant Fruitós recorden en un comunicat que els dos governs "som capaços d'arribar a acords", i posa d'exemple l'àrea comuna del taxi que s'acaba d'engegar entre aquests dos municipis i també els de Santpedor i Sant Joan (i que aquest diari ja va explicar la setmana passada), o bé una proposta recent per ajustar els termes municipals a la zona del Grau. Ara bé, també recorda la necessitat de "defensar allò que es considera fet sense una empara normativa", en referència a l'ampliació d'usos del Parc Tecnològic.

Una decisió unilateral

El govern de Sant Fruitós considera que aquest canvi d'usos (que el ple de Manresa va acordar el 19 de febrer del 2015) no s'escau, tenint en compte que el Parc Tecnològic "va aparèixer sota una important pressió pel lloc on s'ubicava -dins l'àmbit de l'Agulla-, la qual cosa va condicionar-ne molt els usos, ja que d'una altra manera no s'hi hauria pogut fer". Diu que "ara no val canviar això amb una simple decisió unilateral, i menys encara ampliant els usos als promotors privats sense res a canvi".

En el seu comunicat, Gent fent Poble i PSC fan un repàs del procés que ha portat a l'aprovació del canvi d'usos, incloent-hi les al·legacions que s'hi han interposat, primer des del Consoci de l'Agulla (quan n'era president l'alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés), i després des de l'Ajuntament de Sant Fruitós. El govern fruitosenc lamenta que en cap d'aquests casos no es va donar mai resposta des de Manresa, i per això es va als tribunals. "Hi té dret, però no compartim la fórmula de no respondre les al·legacions i resoldre-les per silenci administratiu".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

La cervesa artesana viu un moment d´esplendor a la Catalunya Central

El sector creix al mateix temps que els consumidors saben apreciar la diferència entre els seus...

L´Ajuntament d´Artés acorda donar impuls a una associació funerària

El compromís és incentivar que es creï una entitat, però amb la gestió desvinculada del consistori

La Col·legiata de Sant Vicenç de Cardona ja és Tresor de la Cultura Cinematogràfica Europea

La Col·legiata de Sant Vicenç de Cardona ja és Tresor de la Cultura Cinematogràfica Europea

L'escenari de diverses escenes de la mítica pel·lícula d'Orson Welles 'Campanades a Mitjanit' es...

Artés aprova demanar als alcaldes un estudi per a un servei funerari comarcal

La proposta la va presentar el grup de la CUP i va tenir el suport de tots els regidors del ple...

Enllaços recomanats: Premis cinema